Ramazan bereketi pazara uğramadı

Ramazan Ayı'nda yoğun hareketlilik bekleyen pazarcı esnafının hevesi adeta kursağında kaldı. Esnaf kurtuluşu bayramda Alanya'ya gelecek turistte görüyor

Erkan UYSAL
YAKLAŞAN
Ramazan Bayramı öncesi Cuma Pazarı'nda yoğun bir hareketlilik göze çarpmadı. Sıkıntılı bir turizm sezonunu geride bırakmaya hazırlanan Alanya'da pazarcı esnafı da satışların yarı yarıya düştüğünü söyledi. Yerli vatandaşın yaylasına göçtüğünü belirten esnaf, umudunu Alanya'ya gelecek turiste bağlamış durumda. Pazarcı esnafının ekonomik durgunluğa ilişkin görüşleri ise şöyle:
Mevlüt Demirel
"Ramazan Ayı'nda işlerimizin daha hareketli olmasını bekliyorduk. Turizmdeki kötü gidiş bizleri de etkiledi. Durumumuzun düzelmesini bekliyoruz. Vatandaş en çok mutfağın vazgeçilmezi olan domatesi alıyor. Badem salatalığını da çok satıyoruz. Alanya'da yaşayanlar bu salatalık çeşidini yeni öğreniyor. Domatesi 50 kuruş ila 2 TL, salatalığı 1,5 TL, acı biberi ise 3-3,5 TL'den satıyoruz."
Adem Bulut
"Bayram öncesi Cuma Pazarı'na ilgi oldukça düşük. Geçen yıla göre yüzde 50 daha az alışveriş var. 4-5 TL'ye muz satıyoruz. Turist yok. Okulların kapanmasıyla yerli halk yaylasına gitti. Hükümet Rusya ile anlaştı, turizmde güzel gelişmeler olursa turist gelmesini bekliyoruz. Eğer turist bol gelirse işlerimiz de canlanacak."
İrfan Narman
"Cuma Pazarı bomboş. Satışlarımız normal. Alanya'ya Rusların gelmesini bekliyoruz. Pazara gelen diğer milletlerden turistler 150-200 gram kuruyemiş alıyor. Bu bizi kurtarmaz. Bayram sonra pazarda hareketlilik bekliyorum."
Ali Çevik
"Çilek ve kiraz satışı yapıyoruz. Satışlarımız çok iyi. Turistler de ürünlerimize ilgi gösteriyor. Genel olarak turiste yönelik satış yapıyoruz. Yerli vatandaş akşama doğru daha az ürün satın alıyor. Bayram sonrası pazarda hareketlilik bekliyorum. Bayramdan sonra satışlar daha iyi olur. Kirazı 3 TL'den, çileği ise 3 ila 5 TL arasında müşterilere sunuyoruz."

İLGİLİ HABERLER

Çikolatanın adresi 'Chocolate House'

01 Tem 2016 - 16:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber