Rabat'ta bir Alanyalı

Fas'ın başkenti Rabat'a giderek "Katar Milli Günü" etkinliğine katılan Alanyalı Bakan Çavuşoğlu, Faslı ve Katarlı mevkidaşlarıyla pasta keserek kutlama yaptı

Haber:Alper KUTAY 

ALANYALI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya Nihai Uzlaşma Anlaşması'nın imza törenine katılmak üzere yola çıktı ve beraberindeki heyetle Fas'ın başkenti Rabat'a ulaştı. Havaalanında konsolosluk yetkilileri tarafından karşılanan Bakan Çavuşoğlu, Rabat'ta düzenlenen "Katar Milli Günü" etkinliklerine de katıldı.  Suheyrat kentinde imzalanan Libya Siyasi Anlaşması töreni için Fas'a giden Bakan Çavuşoğlu, Katar Dışişleri Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye ve Fas Dışişleri Bakanı Selahaddin Mizvar'ın da bulunduğu "Katar Milli Günü" etkinliğinde hazır bulundu. Katar ve Fas'lı mevkidaşlarıyla etkinlikte bir süre görüşen Bakan Çavuşoğlu, bakanlarla milli günün anısına pasta kesti. Katar kültürünün yanı sıra Katar'ın Fas'taki yatırım projeleri ve geleneksel yemeklerinin de tanıtıldığı etkinliğe çok sayıda davetli katıldı.

TÜRKMEN BAKANLA GÖRÜŞTÜ

Bakan Çavuşoğlu'nun, Libya'da BM kolaylaştırıcılığında yaklaşık bir yıldır devam eden müzakereler sonucu nihai hale getirilen Libya Siyasi Anlaşması'nın Fas'ta düzenlenen imza törenine katılarak, yeni kurulacak Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin geçiş sürecini başarıyla tamamlayıp Libya'da barış ve istikrarı yeniden tesis etmesine Türkiye'nin katkı sağlamasının hedeflendiği belirtildi. Bakan Çavuşoğlu, "Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemde de kardeş Libya halkına her alanda destek vermeyi sürdürecek" dedi. Öte yandan Bakan Çavuşoğlu, Türkmenistan Dışişleri Bakanı Rashid Meredov ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede Bakan Çavuşoğlu, 12 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla düzenlenen "Türkmenistan'ın Tarafsızlığının 20. Yıldönümü" kutlamalarının başarısı nedeniyle muhatabını tebrik etti. Görüşmede ayrıca enerji ve ikili konular da ele alındı.

18 Ara 2015 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

türk milliyetçiliğini ayaklar altına aldık! - türk milliyetçiliği'ni ayaklar altına alınan bir zihniyetin temsilcisi katar'ın milli bayramı'na katılıyor! ne kadar ilginç değil mi? bu arada çavuşoğlu etnik kökenini bir açıklasa da ne olduğunu bir bilsek!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Aralık 00:00

Çorum Haber