ÖSYM'den flaş YGS kararı

Diyarbakır-Sur, Mardin-Dargeçit, Mardin-Nusaybin, Şırnak-Cizre, Şırnak-İdil, Şırnak-Silopi ilçelerinde YGS başvuruları uzatıldı

ÖSYM'den yapılan açıklama şu şekilde:

2016-ÖSYS Başvuruları

06 Ocak 2016 tarihinde başlayan 2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuru işlemleri 21 Ocak 2016 tarihinde tamamlanmıştır.

2016-ÖSYS'ye 2.255.386 aday başvurmuştur. Sınavsız Geçiş hakkı için 2016-YGS'ye başvuran aday sayısı ise 77.814'tür.

2016 yılı içinde uygulanacak olan ÖSYS başvurularında sokağa çıkma yasağı uygulanan Diyarbakır-Sur, Mardin-Dargeçit, Mardin-Nusaybin, Şırnak-Cizre, Şırnak-İdil, Şırnak-Silopi ilçelerinde görevli olan Kamu görevlileri ile bu yerleşim yerlerinde ikamet eden diğer adayların, aşağıda belirtilen çerçevede başvurularının alınmasına ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından karar verilmiştir:

-Buralarda görev yapan asker, polis ve diğer kamu görevlileri, genel amaçlı dilekçesi ve 06-20 Ocak 2016 tarihleri arasında görevli olduğunu gösterir üst amir onaylı resmi yazısı ile birlikte en geç 10 Şubat 2016 tarihine kadar bu illerdeki sınav koordinatörlüklerine veya ilçelerde bulunan başvuru merkezlerine giderek sınav başvurularını tamamlayabilecektir. Başvuru esnasında kullanılan tüm belgeler, il sınav koordinatörü veya başvuru merkezi yetkilisi tarafından ÖSYM Başkanlığına gönderilecektir.

-MEB e-Okul sistemine kayıtlı bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarının son sınıf öğrencileri ile ÖSYS başvurularının başladığı 06 Ocak 2016 tarihi itibariyle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Kayıt Sistemine göre bu ilçelerde ikamet etmekte olan diğer adaylar, ilgili illerdeki sınav koordinatörlüklerine veya ilgili ilçelerdeki başvuru merkezlerine başvurmaları ve sınav ücretlerini ödemeleri kaydıyla başvurularını en geç 10 Şubat 2016 tarihine kadar gerçekleştirebilecektir.

Başvuru ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak adaylar için 11 Şubat 2016 tarihi mesai saati bitiminde, ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan "Ödemeler" alanından kredi kartı veya banka kartı ile ödeme yapacak adaylar için de aynı tarihte saat 23.59'da sonlanacaktır.

2016-YGS 13 Mart 2016 tarihinde yapılacaktır. Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecek olup adaylar sınav yeri bilgilerini sınav binalarına atamaları tamamlandıktan sonra ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile edinebilecektir. Adayların sınava gelirken Sınava Giriş Belgesinden başka kılavuzda belirtilen fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları önem arz etmektedir.

22 Oca 2016 - 17:53 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber