Osman Mayatepek'i kaybettik

Enver Paşa'nın torunu, Alanya'nın Brezilya Fahri Konsolosu ve Yeni Alanya Yazarı Osman Mayatepek aramızdan ayrıldı. Mayatepek'in cenazesi bugün öğlen namazına müteakip Kocatepe Camii önünde kılınacak cenaze namazının ardından uğurlanacak

Osman Mayatepek'ten geriye kalanlar
Osman Mayatepek'ten geriye kalanlar
Haber albümü için resme tıklayın

Osman Mayatepek'ten geriye kalanlar

UZUN yıllardır Alanya Kalesi'ndeki evinde yaşayan Alanya aşığı Osman Mayatepek, 66 yaşında aramızdan ayrılarak sevenlerini şok etti. Çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaklaşık 10 gündür Ankara GATA olarak bilinen Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde tedavi altında olan Mayatepek,  saat 22.20 sıralarında hayata gözlerini yumdu. Mayatepek'in vefatı, tüm yurtta olduğu Alanya'da da sevenlerini yasa boğdu

Mayatepek son röportajında; "Dedem Enver Paşa çok idealist, inanılmaz cesaretli bir insandı. Ölüm mevhumunu anlamayan, ölümden korkmayan biriydi. İsmet İnönü beni 17 yaşımdayken yanına çağırmıştı ve bana; 'Mustafa Kemal, ben ve deden, üçümüzün arasında en cesur, gözü pek olan dedendi. 3'ümüz kurmay subaydık, biz karargahta görev istedik. Deden ise Bulgar dağlarında eşkıya peşinde koştu. 54 kere ölümle yüz yüze geldi' dedi. Dedemle hep gurur duydum" demişti. 
Enver Paşa hakkında bilinen birçok yanlış olduğunu söyleyen Mayatepek, tek dileğinin dedesi Enver Paşa'nın gerçek kimliğinin anlaşılması olduğunu söylemiş ve yazdığı kitapta mümkün olduğu kadar nesnel davranmaya çalıştığını belirtmişti. 

CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU
Mayatepek bugün öğlen namazına müteakip Ankara  Kocatepe Camii önünde kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedilmek üzere uğurlanacak

ENVER PAŞA, TEK AŞKININ PORTRESİNİ DE ÇİZMİŞTİ
Mayatepek, "Asker olmasaydı iyi bir ressam olabilirdi" dediği dedesi Enver Paşa'nın kara kalem çalışmalarını da gösterdi. Mayatepek, Enver Paşa'nın tek aşkı olan Naciye Sultan'ın portresini de çizdiğini anlattı.

"DARBEYİ KINIYORUM. KORKU DOLU ANLARI ÇANKAYA'DA YAŞADIM"

Osman Mayatepek, "Bir paşa torunu olarak darbeyi kınıyorum. Demokratik seçimle başa gelmiş bir hükümeti darbe ile indirmek tasvip edilemez. 15 Temmuz'da korku dolu anları Çankaya'daki evimde yaşadım" ifadelerini kullanmıştı. Mayatepek, o gece Ankara Çankaya'daki evinde yaşadığı korku dolu anları "Darbeyi birebir yaşadım. Evim Çankaya'nın göbeğinde, uçakların bu kadar alçaktan geçtiğini görünce darbe olduğunu hemen anladım. Çok üzücü bir geceydi" sözleriyle anlatmıştı.

OSMAN MAYATEPEK KİMDİR

Osman Mayatepek, 1950 yılında İsviçre'nin Cenevre kentinde doğmuştu. Enver Paşa'nın kızı Türkan'ın oğludur. Osman Mayatepek'in anneannesi Osmanlı Hanedanı'ndan Naciye Sultan'dır. 

Babası 1930'lu yılların Meksika Büyükelçisi olan Tahsin Mayatepek'in oğlu Hüveyda Mayatepek'dir. Georgetown Üniversitesi Dış İlişkiler Bölümü'nden mezun olan Osman Mayatepek, dedesi ve babası gibi diplomatlık yapmış, babasının diplomatlığı nedeniyle hayatının önemli bir kısmı yurt dışında geçirmişti.

Mayatepek, 1983'ten itibaren Ankara'da ve Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Alanya Kalesi'ndeki yaşıyordu.

1998 yılından beri Peru'nun diplomatik misyonluğunu yürüten ve Peru Fahri Başkonsolosu unvanı alan Mayatepek, ayrıca Brezilya'nın Alanya Fahri Konsolosu'ydu.

Osman Mayatepek'in Yeni Alanya'ya verdiği son röportajı okumak için tıklayın!

01 Kas 2016 - 08:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber