Oruçlu sürücüler dikkat

Karayolları Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği (KTYG) Genel Başkanı İhsan Memiş, sıcaklarla birlikte uzun oruç süresinin kimi sürücüleri daha stresli hale getirdiğini söyledi, özellikle iftar öncesi yoğunlaşan trafikle ilgili uyarılarda bulundu

KARAYOLLARITrafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği (KTYG) Genel Başkanı İhsan Memiş, sıcaklarla birlikte uzun oruç süresinin kimi sürücüleri daha stresli hale getirdiğini söyledi, özellikle iftar öncesi yoğunlaşan trafikle ilgili uyarılarda bulundu.
Bilhassa iftar öncesi eve dönüş saatlerinde araçların tampon tampona gittiği eleştirisini yapan Memiş, "Takip mesafesine dikkat edelim. İlle de 'ben geçeceğim' diye ısrar etmeyelim. Israr eden olursa da stresle ona el veya kol hareketi yapmayalım. Daha çok saygılı olalım ve trafik kurallarına daha çok özen göstererek önümüzdeki ve arkamızdaki araçlara da rehberlik edelim." dedi.
"KORNA ÇALMAYIN"
Sürücülerden en ufak bir olumsuzlukta korna çalmamalarını isteyen İhsan Memiş, şöyle devam etti: "Mutlaka emniyet kemerini takalım ve yanımızdaki eş ve arkadaşlarımıza da taktıralım. İş yerinden ev veya iftar yapılacak mesafeye göre daha erken (örneğin bir saat) çıkarak zamanında erişim noktasına varmak için telaş yapmayalım. Yolda meydana gelebilecek bir olayda daha sakin ve saygılı konuşalım. Stres ile basit şeyleri büyüterek üzücü olaylara meydan vermeyelim. Ramazan ayında bilhassa akşam eve dönüşlerinde trafikte oruç tutan veya tutmayan araç kullanıcıları hep birlikte daha sakin ve daha saygılı olduğunda hem polisimiz ve hem de vatandaşlarımız daha çok rahatlayacaklar ve büyük şehrin stresini de yaşamayacaklardır. "

Memiş, sağlık sorunu olanlar ile stres yaşayacak kişilerin trafiğe çıkmamasını, trafiğe çıkacak ise aracın bir başkası tarafından kullanılmasını önerdi.

09 Tem 2013 - 09:38 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber