Ortodokslara kırık kapı şoku

Alanya'da, 19'uncu Yüzyıl'ın başlarında inşa edilen Aya Yorgi (Aziz George) Kilisesi'nin kilitli kapısı, kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce kırıldı. Pazar ayinine giden yerleşik yabancılar, kırık kapıyı görünce üzüldüklerini söyledi

ALANYA'DAKİ Ortodokslar, ayda 1 kez düzenledikleri pazar ayini için bu sabah restorasyon hazırlığı yapılan ve kapısı demir zincirle kilitlenen Aya Yorgi Kilisesi'ne gitti. Ancak, kapının kırılmış olduğunu gören yerleşik yabancılar, üzüntüye kapıldı.

ORTODOKSLAR'A İKİNCİ ŞOK

Alanya Rus Dili Konuşanlar ve İşbirliği Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela, geçen yıl kasım ayında kilisenin iç duvarına yazılan 'Cehennemde yanacaksın' yazısı ardından bu sabah ayine geldiklerinde kapının kırılmış olduğunu görünce ikinci bir şok yaşadıklarını söyledi. Kapının kırılmasına bir anlam veremediklerini ve polise haber verdiklerini belirten Anzhela, "Polis tutanak tuttu. Bu olay Ortodoksları endişelendirdi" dedi.

"KORUMA ALTINA ALINMALI"

Alanya'da ev alarak kendi dinlerini yaşadıklarını dile getiren Anzhela, "Bize bu imkanı sunanlara teşekkür ederim, ama nedense bu gibi üzücü olaylarla karşılaşıyoruz. Daha önce birtakım yazılar yazıldı. Sonra belediye kilit taktırdı. Ancak, bu yetmedi, kapı kırmaya başladılar. Sadece bize değil, tarihe de çok büyük saygısızlık. Burası koruma altına alınmalı. Kamera da takılabilir. İnsanlar artık tedirgin olmaya başladı" diye konuştu.

23 Mar 2014 - 16:38 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber