'Onların amacını iyi biliyorum'

Mahmutlar'daki AVM krizi hakkında konuşan Belediye Başkanı Yücel, "Mahmutlar halkı, esnaf burayı isterken, tamamen belediyenin lehine olan bir kararken bir iki kişinin bunun üzerinde durmasının amacının takdirini kamuoyuna bırakıyorum" dedi

ALANYA Belediyesi haftalık olağan encümen toplantısı gerçekleştirildi. Encümen toplantısında Mahmutlar'daki AVM kriziyle ilgili konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, alanın vatandaşlardan izinsiz gasp edildiği iddialarına cevap verdi. Yücel, "Bu süreç Alanya'nın 3 yıldır kamuoyunda paylaşılan bir durumdu. Bu memlekette hukukun üstünlüğüne saygu duyuyorsak biz de hukuk kurallara içerisinde hareket etmek zorundayız. O bölgede mevcut belediye başkanı izin verdi. Arkasından belirli bir yönetim iptal etti. Tabiki yapılan uygulamalara açılan idare mahkemesi kararları var. Hem ihalenin, hem sözleşmenin iptaliyle açılmış 2 karar var. Bu kararlardan birisi 2014'ün ikinci ayında, birisi de onuncu ayında verilmiş idari mahkeme kararları. Biz bu kararlar neticesinde gerek hukuk müşavirliği, ilgili komisyonlar ve belediye meclisi bununla ilgili neredeyse bir yıl çalışma yaptı. Belediye meclisinde biz görüşlerimizi hep Sayıştay ve bilirkişi raporlarıyla bunun belediyenin lehinde olması için belediyenin kazancını ve gelirini düşünerek görüşlerimizi aldık. Sözleşmenin iptaline açılan davanın açıldığını ve ihalenin iptaliyle ilgili açılmadığına dair haberler gördüm. Birinci ve ikinci idari mahkemenin kararları burada. Bizim yaptığımız uygylamalarda hiçbir zaman hukukun dışında bir işlemimiz olmadı, olmayacak da. Bunun doğrultısunda belediyenin lehine olan konularda biz elimizi taşın altına sokmaya devam edeceğiz. Vatandaşla alakası olmayan, bunun içerisinde kalan 40-50 senedir çözemedikleri sorunları  biz kısa vadede çözmeye çalışıyoruz. O vatandaşlarla bir buçuk yılda en az 10 defa görüştüm. 40 yıldır çözemedikleri sorunu bize 5-6 ayda çözdürmeye çalışıyorlar. Onların amacının ben ne olduğunu çok iyi biliyorum. Kocaman Mahmutlar halkı, esnaf burayı isterken, tamamen belediyenin lehine olan bir karar olurken, burası belediyenin yeri, bir iki kişinin bunun üzerinde durmasının amacının takdirini kamuoyuna bırakıyorum" dedi.

10 Ara 2015 - 14:58 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber