Ölüm yağı

10 numara ve diğer yağların ‘yakıt olarak’ kullanılması, yanan otobüslerle yeniden gündeme geldi

BAYRAM

trafiği ile beraber artan araç trafiğinde yanan otobüsler sonrası 10 numara yağ kullanımı yeniden gündeme geldi. Yollarda tehlike saçan 10 numaranın tam da bayram dönüşünün başladığı dün otobüslerde kullanılıp kullanılmadığını öğrenmek için Esenler Otogarı’ndayız. Otogarın alt katlarında tenekelerce yağ depolanmış. Bir kaç kez katları dolaşıyoruz. O sırada yola çıkmak için son hazırlıklarını yapan bir otobüs küçük bir aracın arkasına park ediyor. Küçük aracın arka bagaj kapısıyla perdeleme yapılsa da tenekelerdeki yağların otobüse aktarıldığına şahit oluyoruz. Fotoğrafla belgelediğimiz o anda bizim onları farkettiğimiz gibi yağı aktaranlar da bizi farkediyor. Telaşlı bir toparlanma ve bir anda ortadan kayboluyorlar... Hiç bir güvenlik önlemi alınmadan 5 litrelik su şişesi yardımıyla 10 numara yağ otobüsün deposuna dolduruldu. Bu sahne her ne kadar motorin yerine kullanılan 10 numara yağ satışı büyük oranda azalsa da özellikle merdivenaltı işletmelerde satılmaya devam ettiğinin kanıtı. Maliye Bakanlığı’nın geçen yıl düzenlemeye giderek 10 numara yağ ithalatına ÖTV düzenlemesi getirmiş, otobüs ve kamyonlarda kullanımını azaltmıştı. Ancak kaçak yollarla ülkeye sokulan söz konusu madeni yağların satışı İstanbul Otogarı dışında da birçok yerde devam ediyor.

31 Tem 2014 - 02:27 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber