Okul yolu uyarısı geldi

TESK Yönetim Kurulu Üyesi okul önlerinde yaşanabilecek trafik kazalarına karşı dikkatli olmaya çağırdı

 TESK Yönetim Kurulu Üyesi, Adana ESOB ile Adana Taksici, Kamyoncu, Kamyonetçi, Nakliyeci ve Nakliyat Komisyoncuları Esnaf Odası (Adana TKKNNEO) Başkanı Kazım Barışık, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle araç sürücüleri, velileri, öğretmen ve öğrencileri, okul önlerinde yaşanabilecek trafik kazalarına karşı dikkatli olmaya çağırdı. Barışık, ülkemizde trafik kazalarının kanayan yara olarak gündemdeki yerini koruduğunu ifade ederek, “Bu dönemde, acıların yaşanmaması için başta araç sürücüleri olmak üzere, veli, öğretmen ve öğrencilerimizi kurallara uyarak sorumluluk içerisinde hareket etmeye çağırıyorum. Okul önlerinde yaşanabilecek kazalar yüzünden canlar yanmasın, hayatlarının baharındaki çocuklarımız ölmesin, sakat kalmasın, analar ağlamasın” dedi. Trafik kurallarına herkesin uymasını, uymayanların da uyarılması gerektiğini belirten Barışık, “Trafikte, hepimiz sorumlu davranalım. Milyonlarca yavrumuzu, çiçeklerimizi, çocuklarımızın geleceğini, sağlığını, neşe ve mutluluğunu düşünerek trafikte dikkatli araç kullanalım. Özellikle de okul yolu, yaya geçitlerine yaklaştığımızda yavaşlayarak, dikkatlerimizi yaya ve çocuklarımıza vererek yolumuza kontrollü devam edelim” diye konuştu. Servis araç sürücülerini de, araçlarında taşıdıkları çocuklara örnek olacak davranışta bulunmaları konusunda uyaran Barışık, direksiyon başında sigara içmemelerini, araçtan dışarı çöp atmamalarını, yüksek sesle müzik dinlememelerini, araç içinde ve dışında göze hoş gelmeyen, çevreyi rahatsız edecek resim veya yazı bulundurmamalarını istedi. Kazım Barışık, öğrencilerden de servis araçlarında yolculuk süresince ayağa kalkmamalarını, şoför amcalarının dikkatini dağıtacak davranışlardan kaçınmalarını istedi. Barışık, “Hepimiz için hayat değerlidir. Bu canlara sahip çıkalım, trafik canavarı olmayalım. Bu düşünce ışığında, yeni eğitim - öğretim döneminde okula başlayan çocuklarımızı, geleceğimizi emanet ettiğimiz, kutsal görev yapan öğretmenlerimizi kutluyor, yeni dönemin eğitim camiamız için de başarılarla dolu, kazasız ve mutlu geçmesini diliyorum” dedi.

#

14 Eyl 2014 - 11:27 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber