ÖHEP’te ‘Yerli Malı’ coşkusu

12-18 ARALIK tarihleri arasında kutlanan “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası”, ÖHEP’te tam bir şenlik havasında geçti.

Öğrenciler yerli yiyecek ve içeceklerin tadını çıkardılar. Bu sırada bu haftanın anlam ve önemi üzerine bilgilendiler. Öğrencilere, Türkiye’nin, Cumhuriyet döneminde yeni savaştan çıkmış bir ülke olduğu, ellerinde bir şeyleri kalmayan halkın yoksulluk içinde yaşadığı, Atatürk’ün, 1923 yılında İzmir İktisat Kongresini topladığı ve bu kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli malları üretilmesi ve kullanılması kararlaştırıldığı anlatıldı. İnsanların parasını, malını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumasının ve kullanmasının önemi de vurgulandı.

#

18 Ara 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber