Öğrenciler hayatı yakalayacak

Uygulanacak projeyle öğrencilerin ilgi alanları belirlenecek ve sportif faaliyetlere yönlendirilecekler

ALANYA Kaymakamlığı’nın başlattığı, öğrencileri spor ve kültürel faaliyetlere yönlendirme amaçlı 'Yakala Hayatı Projesi'nin ikinci toplantısıgerçekleştirildi. Paydaşların ve atılacak adımlarının belirlendiği toplantının ikincisi Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven’in eşi Ceylan Tanrıseven ve Alanya Gönüllüleri’nin katılımıyla Sugözü Cemal Coşkun Ortaokulu’nda düzenlendi. Toplantıya Alanya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Kadıpaşa Mahallesi Muhtarı Hasan Öner, Sugözü Cemal Coşkun Ortaokulu yetkilileri ile Alanya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis birimi görevlileri katıldılar. Tanrıseven, projeyle ilgili olarak “Kaymakam Tanrıseven ile Diyarbakır'da Çınar Kaymakamlığı döneminde benzeri bir proje gerçekleştirmiştik. Projeyi maddi imkansızlıklar içerisinde yürütmemize rağmen paydaşların özverili çalışmaları sonucunda birçok öğrencinin hayatında olumlu izler bıraktığımızı gördük. Buradaki arkadaşların samimiyetle çaba sarf ettiklerini görüyorum. Bu nedenle projeden çocuklar adına umutluyum” dedi.

BİRÇOK KURUM PROJEDE YER ALIYOR

'Yakala Hayatı Projesi'nin aşamalarını da anlatan Tanrıseven, “Öncelikle seçilen pilot öğrenci grubunun ilgi alanları, ailevi durumları ve zamanlarını nasıl geçirdikleri belirlenecek. Paydaşlarla görev paylaşımı yapılarak Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Alanya Belediyesi, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO), Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) gibi kurumların sorumluluk alanları belirlenecek. Her kurum sorumluluk alanlarına göre eğitmen, salon tahsisi ve sponsorluk sağlayacak. Ardından öğrencilerin seçtiği spor aktiviteleri ve kültürel faaliyetler planlanarak eğitmen görevlendirilecek. Süreç içerisinde sınıf rehber öğretmenleri Rehberlik Araştırma Merkezi’nin (RAM) hazırladığı değerlendirme formları ile projenin hedef doğrultusunda ilerleyip ilerlemediğini kontrol edecek.

15 Oca 2015 - 07:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber