Oda başkanları esnaf sorunlarını aktardı

Bakanlık temsilcilerine Alanya esnafının sorunlarını anlatan oda başkanları, çözüm önerilerini de ilettiler

Erkan UYSAL

ALANYA Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Velittin Yenialp ve Alanya Pazarcılar Odası Başkanı Hasan Yiğit, esnafın sorunlarını bakanlık yetkililerine iletti. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf Genel Müdürlüğü ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından Antalya'daki The Corner Park Hotel'de 'Gıda Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri' konulu bir toplantı yapıldı. Toplantıya Esnaf Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Kadir Çalık, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nden Doç Dr. Nilay Altustekin Sakarya, Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Yenialp ile Alanya Pazarcılar Odası Başkanı Yiğit katıldı. Bakkallar Odası Başkanı Yenialp, toplantıda esnafın sorunları ve çözüm önerilerinin iletildiğini söyledi. Yenialp, "Bu esnaf için yararlı olacağına inandığımız bir toplantı oldu. Birebir bütün sorunlarımızı bakanlık ve üniversite temsilcilerine aktardık. Sorunların çözümü noktasında da gerekli bilgileri ilettik. Toplantı sonucunda üniversitenin hazırlayacağı rapor Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na sunulacak. Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli tarafından da ele alınarak konu Bakanlar Kurulu'na getirilecek. Ben bu toplantıda kümelenme yani bakkalların bir araya toplanması ve toplu alım konusunu dile getirdim. Bunun Bakan Canikli'ye kadar ulaşacağı söylendi. Bunun yanında kapıcı sistemi gibi günün belli saatlerinde bakkalların evlere çıraklarını göndererek sipariş alma konusunu dile getirdim" dedi.

'KAYITDIŞINA ÇÖZÜM GELECEK'

Alanya Pazarcılar Odası Başkanı Yiğit de, "Önüne her gelen vergi vermeden pazarcılık yapıyordu. Kayıtdışılığa bir çözüm getirilecek. Ustalık belgesi kaldırılmıştı. Toplantıda ustalık belgesi konusu da konuşuldu. Ustalık belgesi gündeme geldiğinde her gelen pazarcılık yapamayacak. Pazarcılık yapacak kişilerin belli kriterlere uyması gerekecek" diye konuştu.

20 Ağu 2015 - 23:05 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber