O karayolu 3 gündür kapalı

Tunceli'de, 5 TIR ve bir iş makinesinin PKK'lılar tarafından yakılması ve 3 bombalı tuzak yerleştirilmesi üzerine, valilik talimatiyla Tunceli-Erzincan karayolu 3 günden bu yana ulaşıma açılmadı

TUNCELİ-Erzincan Karayolu'nu 3 gün önce 15'inci kilometresinde kesen PKK'lılar burada 4, 35'inci kilometresinde de yolu kesen başka bir grup, durdurduğu 5 TIR olmak üzere 9 TIR ile bir iş makinasını ateşe verdi. Araçların ateşe verildiği noktalarda, her biri 40 kilo olduğu belirtilen 3 ayrı bombayı tuzaklayan PKK'lılar karayolunu da trafiğe kapattı. Zağge mevkiinde yola barikat olarak konulan meşe ağaçlarının arasına poşet ve plastik bidonlarla konulan bombalar çıplak gözle de görülebiliyor.

Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni Karadeniz'e bağlayan en kestirme yol olan Tunceli-Erzincan Karayolu'nun trafiğe kapanması üzerine Erzincan ve Trabzon yönünden gelerek Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki şehirlere yük taşıyan yaklaşık 200 TIR ile onlarca binek araç, Pülümür İlçesi'nde yolun açılmasını bekliyor.

TIR ve iş makinelerinin ateşe verilmesi ardından Tunceli Valiliği kararıyla Tunceli-Erzincan, güvenlik gerekçesiyle ikinci bir emre kadar trafiğe kapatıldı. Karayolunun farklı noktalarına da bombalı tuzaklar gizlendiği istihbaratını alan güvenlik birimleri, karayolunda seyhat etmnenin son derece tehlikeli olması nedeniyle yolun kapatılmasını ve bölgeye düzenlenecek operasyonla, karayolunun bombalardan temizlenmesinden sona yolun açılabileceğini belirti.

Tunceli Valiliği, şu ana karadar karayolundaki durumla ilgili hiçbir açıklama yapmazken, yolun ne zaman açılacağı şoförler arasında merakla bekleniyor. Tunceli kent merkezinin iki ayrı noktasında ve Pülümür İlçesi'nde bekleyen yüzlerce araç ise yolun açılmasını bekliyor. 3 gündür Tunceli Pülümür İlçesi'nde bekleyen TIR ve kamyon sürücüleri, yollarda perişan olduklarını ve yolun bir an önce açılmasını istiyor.

02 Ağu 2015 - 17:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber