O ile asansör yasağı

Obeziteye karşı savaş açan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, obezite ile mücadele kapsamında Türkiye genelinde örnek olabilecekleri bir projeye imza attıklarını söyledi. Vali Şahin, "Bundan böyle gerek kamu gerekse de özel sektördeki bütün asansörlerin ilk üç durağı iptal edilecek" dedi

EDİRNE Valisi Dursun Ali Şahin, kent genelinde sağlıkla ilgili reform denilebilecek uygulamalarına bir yenisini daha ekledi. Vali Şahin, ‘tek şeker’ ve ‘sofralardan tuzun kaldırılması’ projelerinin ardından bu kez de obeziteyle mücadelede bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. İlk olarak kamu ve kurum binalarında uygulamanın başlatılacağı kaydeden Vali Şahin, vatandaşları merdiven kullanımına yönlendirmek için asansörlerin ilk 3 duraklarının iptal edileceğini belirtti. Vali Dursun Ali Şahin, konuyla ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Sağlık Bakanlığı’ndan ve diğer bakanlıklarda obezite ile ilgili mücadeleye geçildi.

Obeziteyle mücadele konusunda, biz de Edirne Valiliği olarak sağ olsun Sağlık Müdürlüğü’nde çalışan arkadaşlarımız bu projeyi bana getirdiklerinde son derece memnun kaldım. Türkiye’ye örnek olacak bir projedir. Bundan böyle gerek kamu gerekse de özel sektördeki bütün asansörlerin ilk üç durağı iptal edilecek. Asansörlerdeki ilk üç duraklar iptal edilecek ve dördüncü duraktan itibaren asansörler çıkma müsadesini getiriyoruz. Tabii ki hastaneler, tıp fakültesi ve devlet hastanelerinde ayrıca sağlıkla uğraşan diğer ayakta ya da yatarak tedavi yapan diğer yerlerde bunlar istisna tutuluyor. Yaşlıları da göz ardı etmemek lazım ama bundan böyle üç kat üç durakları iptal ettirmek suretiyle asansörleri dördüncü durağa kadar asansörle çıkılmaması ve benim bu konuda küçüklüğümden beri bir alışkanlığım var. ‘Her merdiven insanın bir gün ömrünü uzatır’ şeklinde yerleşmiş bir anlayışım var. Öncelikle kamu kurumlarından başlıyoruz ve böylelikle asansör düzenlememizi yaygınlaştıracağız" dedi.

“SOFRALARDAN TUZU KALDIRDIK”

Bir başka projelerin de tuzla ilgili olduğunu hatırlatan Vali Şahin, özellikle ciğercilerde uygulama konusunda gevşeklik gördüğünü belirterek, "Bu projede de özellikle ciğercilerde hafif bir gevşeklik görüyorum. Biz tuzu tamamen yasaklamış değiliz. Tuzu sofralardan, masalar üzerinden kaldırdık. Talep edildiği o tuzluk yine masalara verilebiliyor. Şeker de aynıdır. Bir şeker, ikinci şeker talep edildiğin de yine verilecektir" diye konuştu.

31 Ara 2014 - 14:26 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber