Mutfak tüpü patladı:1 ölü 36 yaralı

Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden patlamayla ilgili yapılan açıklamada, yaralı sayısının 3'ü ağır 36'ya çıktığı bildirildi.

AFET ve Acil Durum Müdürlüğü'nden patlamayla ilgili yapılan açıklamada, yaralı sayısının 3'ü ağır 36'ya çıktığı bildirildi. Durumu hafif olan yaralıların da hastaneye kendilerinin gitmesiyle yaralı sayısının arttığı öğrenildi. Yaralılardan 16'sının tedavisinin ayakta yapıldığı ancak işleri sahibi olduğu belirtilen 8 aylık hamile Didem Fazlı'nın vücudunda yüzde 50 yanık meydana geldiği, yoğun bakımda tutulduğu öğrenildi.

AFAD'ın açıklamasında ilk belirlemeye göre patlamaya sanayi tipi tüplerden sızan gazın neden olduğu bildirildi.

Öte yandan zemininde bir ay önce devirle yeniden açılan unlu mamüller işyerinin bulunduğu 6 katlı binanın üst katlarının boş olduğu görüldü. Oldukça eski olan binanın daha önce sürücü kursu tarafından kullanıldığı kaydedildi.

CEPHANELİK GİBİ: 4 SANAYİ, 12 PİKNİK TÜPÜ

Denizli'de Bayramyeri'nde unlu mamuller imalathanesinde meydana gelen patlamanın tüpgazdan kaynaklandığı kesinleşti. Patlamanın olduğu işyerinde 4'ü sanayi, 12'si piknik olmak üzere tam 16 LPG tüpünün bulunduğu ortaya çıktı. 4 sanayi tüpünden birinin de patladığı saptandı.

İŞYERİ SAHİBİ GAZ KAÇAĞINI FARK ETMİŞ

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Bayramyeri'nde bu sabah saat 09.10'da meydana gelen patlamayla ilgili olarak Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci ve Sağlık Müdürü Mahmut Tekin'le birlikte basın toplantısı yaptı.

Olayda patlamanın meydana geldiği işyerinin yanındaki butiğin sahibi bir kadının yaşamını yitirdiğini, patlamanın meydana geldiği işyeri sahibi kadınla birlikte üç kişinin ağır yaralı olduğunu belirten Demir, patlamanın doğalgazdan değil, sanayi tipi tüpgazdan meydana geldiğinin belirlendiğini söyledi.

FİRMA GAZ KAÇAĞINA MÜDAHALE ETMİŞ


Vali Demir, işyeri sahibinin sabah işyerinde gaz kaçağı olduğunu fark edip yetkili LPG firmasını aradığını belirterek, "Patlamanın doğalgazdan olmadığı kesinleşti. İşyerinin doğalgaz bağlantısı yok. Unlu mamuller imalatı nedeniyle binanın alt katında sanayi tüplerinin bulunduğu, bunlarda kaçak olduğu anlaşılmış. İşyeri sahibi özellikle LPG firmasını da davet ederek burada önlemler aldırdığını, firmanın buradaki tüplerle ilgili müdahale ettiği ve oradaki gaz kaçağını giderdiği anlaşılıyor. Ben hastaneyi ziyaret ettim ve işyerinde çalışan bir yaralıyla görüştüm. Ancak oradaki sıkışmadan dolayı LPG firması yetkilileri ayrıldıktan kısa bir süre sonra önemli bir patlamanın olduğu anlaşılıyor. Savcılık soruşturma başlattı. Soruşturma sonucunda kamuoyu aydınlatılacak" dedi.

21 YARALININ TEDAVİSİ SÜRÜYOR


Patlama sonrası 112 ambulanslarıyla hastaneye götürülen kişi sayısının hayatını kaybeden Ayfer Yıldırım dahil 22 kişi olduğunu, 3 kişinin yoğun bakımda tedavilerinin sürdüğünü, 14 kişinin de kendi olanaklarıyla hastanelere gittiğini söyleyen Demir, "Ama bu 14 kişinin çoğu korkudan ve küçük yaralanmalarla hastaneye gitmiş ve hepsi ayakta tedavi edilmiş. Şu anda üçü ağır 21 yaralı var" diye konuştu.

Patlamayla ilgili savcılığın adli soruşturma başlattığını, Valiliğin ise idari soruşturma başlattığını belirten Demir, "Bu firma geçen yıl kasım ayında işyeri açmak için vergi dairesine başvurmuş. Kasım 2013 tarihli vergi mükellefiyeti var. Diğer incelemeler sürüyor. Soruşturma sonunda ihmali olan kurum ve kişi belirlenirse gereği yapılacaktır" dedi.

ÖLEN KADIN YAN KOMŞU

Bu arada ilk anda patlamanın olduğu işyerinde çalıştığı bildirilen, ölen iki çocuk annesi 30 yaşındaki Ayfer Yıldırım'ın burada çalışmadığı, yan komşu olduğu ortaya çıktı. Patlamanın olduğu işyerinin yanında iki hafta önce butik açan Ayfer Yıldırım'ın sabah kahvaltılık almak için unlu mamüller dükkanına geldiği sırada patlamanın meydana geldiği ve hayatını kaybettiği öğrenildi.

Bu arada patlamadan çok kısa süre önce bir belediye otobüsünün işyerinin önünden geçtiği, patlamadan kılpayı kurtulduğu da bildirildi.

11 Tem 2014 - 10:34 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber