Minik yüreklerde Kızılay sevgisi

Antalya Döşemealtı Belediyesi bünyesindeki Ekolojik Kreş'in çocuklarının Kızılay konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla sergiledikleri performans hayran bıraktı

DÖŞEMEALTIBelediyesi Ekolojik Kreş'in minikleri, her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası ile ilgili çok özel bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte, minikler hazırladığı deprem tatbikatı senaryolu drama ile Kızılay'ın önemine dikkat çekti. Kreş öğrencileri, bir afet sonrasında yaşananları, Kızılay'ın yardıma gelmesi, yaralıları ve doktorları canlandırdı.

Deprem senaryosu 
Senaryo gereği, deprem sonrası birçok ev yıkılırken, onlarca kişi yaralandı ve çok sayıda insan sokakta kaldı. Afet sonrası bölgeye gelen Kızılay, yardım çadırlarını kurdu. Doktorlar da sedye ve yerde yatan onlarca kişiye tıbbi müdahale gerçekleştirdi. Yaraları sarmak için onlara sıcak yemek dağıtıldı.

Kızılay farkındalığı 
Kreş yetkilileri, "Bu etkinliği yapmaktaki amacımız; çocuklarımıza yardım farkındalığı kazandırmak adına, Kızılay’ın herkesin ihtiyacı olan bir yardım kuruluşu olduğu bilincini ve bu bilinci geliştirip yeni nesillere aktarmanın önemli olduğunu uyguladığımız etkinliklerle pekiştirmekti" dedi.

02 Kas 2018 - 10:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber