Milyonların hayatını karartan cihaz

Bankamatikte eğer resimdeki gibi bir garip cihazı görürseniz sakın para çekmeyin yada başka bir işlem yapmayın. Sizin de hayatınızı fena halde karartabilir

PARA çekmek için kartınızı makineye yerleştirirken dikkat edin. Bu yeni bir şey değil ancak ATM güvenliği makinesi EAST'in yeni raporu, kart slotu içerisine gizlenen, sahtekarlığa yönelik "Skimming" (ATM'lere veri toplama amacıyla cihaz yerleştirme eylemine verilen isim) cihazlarının yükselişte olduğunu söylüyor. Bu cihazlar, kartınızın bilgilerini kopyalarak dolandırıcıya ulaştırabiliyor.
KART GİRİŞİNDE OLUYOR
Skimming cihazları, EAST'e göre "kart okuyucusunun boğazına, kapağın önüne yerleştiriliyor". Kuruluşa göre üç Avrupa ülkesi, bu tür cihazların kullanımının arttığını söylüyor. Bunların hangi ülkeler olduğu ise açıklanmıyor.

09 Mar 2016 - 10:52 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber