'MHP'de Bahçeli dönemi bitti'

MHP'de 1 Kasım seçim hezimeti ardından parti içinde başlayan çözüm arayışında Genel Başkan adaylarından biri olan Koray Aydın, Kurultay toplanmaması halinde yargı yoluna başvuracaklarını açıkladı. Aydın, Bahçeli'nin Gülen Cemaati iddialarına ilişkin olarak da "Gülen'le ilişkim olsa açıklardım" dedi

MHP’li Koray Aydın, partinin tüzük değişikliği için kurultay toplanması yönünde delegelerden toplanacak imzanın 15-20 günlük bir süreyi kapsayacağını belirtti.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu'ya konuşan genel merkezden kurultay çağrılarına olumsuz yanıt gelmesi durumunda mahkemeye gideceklerini açıklayarak “Bu da kayyum yolunu açar. Kayyum yoluyla kurultayın yapılması yolunu deneriz” dedi. Tüzüğe göre kurultay toplanması için 249 delegenin oyunun yeterli olduğunu ve bunun çok üzerinde imza toplanacağını dile getiren Aydın, tüzük değişikliğinin yapılması ve seçimli genel kurula gidilmesi durumunda, muhalefetin tek adayda birleşebileceğini söyledi.

Devlet Bahçeli’nin muhaliflere yönelik “İçlerinde biri var ki Gülen hareketinin siyasi figürü olarak MHP’de görevlendirilme meselesidir” sözlerine de yanıt veren Aydın, “Benim siyasi çizgim bellidir. Hareket de çizgimi yakından tanır. Benim öyle bir ilişkim olsa, çıkar söylerim” dedi.

AYDIN: MHP'DE BAHÇELİ DÖNEMİ KAPANDI

Öte yandan, Koray Aydın, CNN Turk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge'de önemli açıklamalarda bulundu.

"MHP'de Bahçeli devri kapanmıştır" diyen Koray Aydın, "Aşağıda müthiş bir dip dalga var. Olağanüstü kongre toplanır. MHP'de bir devir kapandı. Bahçeli devri kapandı. Buna direnmenin anlamı yok. Kurultayı toplar tüzüğü değiştiririz" diye konuştu.

Aydın, "1232 delegenin 1000'i oy verecek. Sel gelecek derken bunu söylüyorum. Bahçeli boşuna aday olmasın. Aday olursa Bahçeli'nin kongreyi kazanma şansı yok" dedi.

03 Ara 2015 - 11:34 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber