Mehmet Ali Dim'den 'Denizolgun' kitabı

Mehmet Ali Dim'in, yakın dostu merhum Arif Ahmet Denizolgun'un hiç bilinmeyen yönlerini anlattığı kitabı 'Adanmış Bir Ömür' kitapçılarda ve gazete bayilerinde yerini aldı

8 EYLÜL 2016 tarihinde İstanbul'da vefat eden, cumhuriyet döneminin din alimlerinden Süleyman Hilmi Tunahan'ın torunu, 20. Dönem Antalya Milletvekili, Ulaştırma eski Bakanı ve Süleymanlı Cemaati lideri Arif Ahmet Denizolgun'un hayatını ve bilinmeyenlerini anlatan kitap 'Adanmış Bir Ömür', aşığı olduğu ve bakanlığı döneminde önemli hizmetlerde bulunduğu Alanya'dan çıktı. 
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı, Dim Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dim'in kaleme aldığı kitap, bir Dim Medya A.Ş. kuruluşu olan 'Dim Kitap' tarafından yayınlandı. Dim, yakın dostu Denizolgun'u anlattığı kitabının ithaf bölümünde "Allah için iman ve hizmet edenlere, Merhum Süleyman Hilmi Tunahan Hazretleri ve  Merhum Arif Ahmet Denizolgun’un aziz hatırasına ve tüm sevenlerine..." ifadelerini kullandı. 
'AKILLARDA İZ BIRAKACAK'
Dim, kitabının önsözünde ise şu ifadelere yer verdi:  "Arif Ahmet Denizolgun için bir kitap yazmak hiç kolay değil. İç dünyasını bilebilmek, anlayabilmek ve çözümleyebilmek başlı başına bir mesele... Bu kitap yıllar sonra bile okunduğunda akıllarda bir iz bıraksın istedim. İnsanların kafasında ulaşılmaz gibi görünen bir insanın aslında hiç de öyle olmadığını, hepimiz gibi bir insan olduğunu; ama devletini, milletini, vatanını, ecdadını ve cemaatini kendi özünden bile çok sevdiğinin hiç unutulmamasını sağlamaya çalıştım. Ne kadar başarılı olduğum tartışılır. Takdiri değerli okurlarıma bırakıyorum. Temennim; O’nun aziz hatırasının ilelebet yaşatılması. O’nu daima özlem ve şükranla anmak için çok sebebim var. Bende derin izler bırakıp ebediyete giden değerli büyüğüme Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun."
SADECE BİR YAŞAM ÖYKÜSÜ DEĞİL 
Merhum Denizolgun'un hiç bilinmeyen yönleri, siyasi yaşamından kesitler, en yakınındaki isim olan danışmanı Ahmet Erbaş'ın çarpıcı açıklamaları, röportajları, vefatı, Eski Başbakan Mesut Yılmaz, TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, DP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar, Maliye eski Bakanı Abdüllatif Şener, Alanya eski Belediye Başkanı ve 21. Dönem Antalya Milletvekili Cengiz Aydoğan'ın merhum Denizolgun'un vefatının ardından söyledikleri, sadece bir yaşam öyküsü değil Türkiye'ye damgasını vuran gerçekler ve dikkat çeken gelişmelerin de aktarılmasıyla bir solukta okunacak olan 'Adanmış Bir Ömür' tüm kitapçılarda ve gazete bayilerinde satışa sunuldu.

23 Eki 2017 - 22:53 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

08

Merve - M.AliDim, in Süleymanlı olduğunu bilmiyordum onlar kendilerine böyle diyor .Süleymancı denmesini kabul etmiyorlar.bir Allah ,a inanırım birde kuran_ı kerime tarikat marikat gerisi boş ne istersem Allah,tan namazla isterim hamdolsun .

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ekim 22:53
07

Ahmet - Bir ömür kısa bir ömür her anını islam hizmetine adamış adamakla kalmamış feda etmiş ..............

Bir gerçek kişilik

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ekim 22:53
06

Efe - Antalya li kardeşim bi alenizde sen yap önce araştır o aileye sende girmeyi dene dünya ve ahiret saadeti için merhum denizolgun bi lamba gibi devlete millete herkese lamba gibi ışık verdi sen almasını bilemediysen? Sıkıntı sendedir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ekim 22:53
05

ANTALYA LI - Kendi cemaatinden başka kime faydası olmuş. Devlete topluma vatandaşa ne faydası olmuş. Hep saltanat gibi aile den biri cemaat lerine lider oluyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ekim 22:53
04

m.a.yazar - Sayın Dim, çok şaşırttınız böyle bir kitapla

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ekim 22:53
02

Merve - Efe rumuzlu arkadaş senin savunduğun kişi Peygambermi haşaa milleti yanlış yönlendirmeyin neden onun ailesine girecekler? onlar tarikat İsmail Ağa cemaati de bir tarikat Allah'a inanıp bizden is,tediği kulluk farizalarımızı yerine getip ibadetimizi tam yapalım kuran,namaz hac

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ekim 22:53
01

Bir vatandaş - Allah'ın kitabını peygamberin sünnetini terk edip Ali, Veli, Hacı, Hoca'nın peşinden gidiyorlar. Bütün tarikatlar gruplaşıp pastadan daha fazla pay alma organizasyonları olagelmiştir. Müridlerin yüzde 95'i ise saf temiz vatandaşlardır. Allah herkesi cemaatlerin pençesinden kurtarsın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ekim 22:53

Çorum Haber