Mavi Bayrak'ta üçüncüyüz

Antalya'nın Kemer ilçesi en fazla mavi bayrağa sahip ilçe oldu. İl genelinde 47 mavi bayrağı bulunan Kemer'i, Manavgat ve Alanya izledi

MAVİ Bayrak Ulusal Jürisi, Türkiye'de mavi bayrak alan plaj ve marinaları Nisan ayı sonunda açıklarken, Antalya 197 mavi bayrakla ilk sırada yer aldı. Antalya'da ise en çok mavi bayrağa sahip bölge Kemer oldu. Mavi bayrağı bulunan 9 ilçe arasında Kemer 47 mavi bayrak ile zirvede yer aldı. Sıralamada 44 mavi bayrak ile Manavgat ikinci, 43 ile Alanya üçüncü, 25 ile Serik dördüncü, 10'ar mavi bayrak ile Konyaaltı ve Muratpaşa beşinci sırada yer aldı. Onları 9 mavi bayrakla Kaş, 8'le Aksu ve 1 mavi bayrakla Gazipaşa izledi. Mavi bayraklı plajlar arasında otellerin kullanımında olanlar yoğunlukta olurken, halk plajları azınlıkta kaldı.

KONYAALTI'NDA KAYIP YOK

Antalya'da en çok merak edilen konulardan biri olan Konyaaltı'ndaki 6 plajın mavi bayrağının ne olacağı konusu da netlik kazandı. Mavi Bayrak Ulusal Jürisi'ne yapılan başvurunun ardından Konyaaltı'ndaki 1, 4, 5, 6, 8 ve 10 nolu plajlar mavi bayrak almaya hak kazandı. Konyaaltı Beachpark'taki 4 plaj da aynı ödülü aldı. 6 MARİNA İLE 4 YAT MAVİ BAYRAK ALDI Diğer yandan Alanya Marina, Konyaaltı Setur Marina, Kemer Türkiz Marina, Finike Setur Marina, Kaş Makmarin ve Kalkan Marina mavi bayrak alan marinalar oldu. Bunun yanında, Harem 1, Güneyli A, Kartal 10 ve Süleyman Bey yatları da 2014 yılının mavi bayrak ödüllü yatları oldu.

MAVİ BAYRAK NEDİR?

Mavi bayrak, çevrenin korunması ile plaj ve marinayı kullananların sağlığı ve güvenliğini korumayı hedefleyen kriterleri içerir. Bu özelliği ile mavi bayrak gerek tur operatörleri ve gerekse tatil programı yapanlar tarafından tercih edilmektedir. Diğer taraftan mavi bayrak uluslararası alanda ve turizm sektöründe en çok bilinen ve kullanılan bir ödül programıdır. Uluslararası alanda merkezi Kopenhag'da bulunan 'Foundation for Environmental Education' (FEE), ülkemizde ise Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen mavi bayrak programının plajlar için 33, marinalar için 24 kriteri bulunuyor.

07 May 2014 - 20:43 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber