Mart ayında çilek bolluğu bekleniyor

Türkiye'nin önemli çilek üretim merkezlerinden biri olan Silifke ilçesinde, mart ayı sonu itibariyle çilek bolluğu yaşanmasının beklendiği bildirildi.

Seralarda hasadına kasım ayında başlanan çileğin açık alandaki fidelerinin ise bu dönemde budama işlemleri yapılıyor. Hava koşullarının iyi gitmesi, zaman zaman da sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle mart ayı sonunda tarlalardan da hasada başlanması planlanıyor.

Silifke Ziraat Odası Meclis Başkanı Durhasan Akarca, mart ayı sonunda da ilçe genelinde çilek bolluğu yaşanacağını belirtti.

Şu anda çileğin kilosunun 3 liradan satıldığını vurgulayan Akarca, tarlalardaki hasadın başlamasıyla fiyatların daha da aşağıya çekileceğinin tahmin edildiğini vurguladı.

Temmuz ayı sonuna kadar hasadı devam edecek çileğin 20 bin tonunun Rusya başta olmak üzere talebe göre çeşitli ülkelere ihraç edileceğini anlatan Akarca, kalan kısmın ise yurt içinde pazarlanacağını kaydetti.

#

20 Şub 2013 - 12:33 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber