Manavgat'ta Turizm Fakültesi heyecanı

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) tarafından yaptırılacak olan MATSO Turizm Fakültesi’nin yer tahsisi ile ilgili protokol imzalandı

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) ile Milli Emlak Müdürlüğü arasında 2 yıl süre ile yer tahsisinin gerçekleştiğini belirterek, "Yer Çeltikçi Mahallesi ile Ulukapı Mahallesi arasındaki hayvan pazarı olarak kullandığımız 53 bin 600 metrekarelik bir alan. Projeyi Mimarlar Odası hazırladı. Protokol imzalandı" dedi.

'BAKANLIĞA MÜRACAAT EDECEĞİZ'

MATSO'nun Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bağlı olduğunu ve 5174 sayılı yasa ile yönetildiğini hatırlatan Boztaş, şunları kaydetti:

"Bu yasaya dayalı çıkan yönetmeliklerde yapabileceğimiz bu türlü bağışlar için bakanlık izninin olması şartı var. Bizim yıl itibarıyla artan paramız yıl sonu itibarı ile ihtiyat hesaplarına gider ve orada kalır. O parayı kullanabilmek bakanlığın iznine tabi. Yönetmelikte daha önce bu paranın harcanması ile ilgili eğitim kurumları yoktu. 2013 yılının Eylül ayında bu yönetmeliğe ihtiyat hesaplarındaki paranın eğitim kurumlarına da harcanabileceği maddesi eklendi. Şimdi bir dosya hazırlıyoruz. Dosya ile birlikte bakanlığa müracaat edeceğiz." Boztaş, MATSO Turizm Fakültesi'nin 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında hizmete girmesinin planlandığını da sözlerine ekledi.

21 Kas 2014 - 02:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber