Manavgat'ta 290 çiftçi perişan

Manavgat'ta geçtiğimiz hafta yaşanan şiddetli yağış ve sel felaketi sonrası, 290 çiftçi hasar tespiti için başvuruda bulundu

MANAVGAT'TA 25 Ekim'de gece başlayıp, 8 saat boyunca aralıksız yağan yağmur nedeniyle çok sayıda ev ile işyerlerini su basarken, cadde ve sokaklarda oluşan su birikintileri nedeniyle çok sayıda araç yolda kaldı. 24 saatte metrekareye 335 kilogram yağış düştüğü belirtilen olayın ardından 26 mahallede hasar tespit çalışmaları yürütüldü. Manavgat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalarda, 290 çiftçinin hasar tespiti için başvuruda bulunduğu bildirildi. En fazla zarar gören ürünün pamuk olduğu aktarılırken, mısır, susam, kabak, patlıcan ve yer fıstığı gibi farklı sebze ekili alanlarda da zarar oluştuğu kaydedildi.

'ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR'

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün sağanak yağış sonrası maddi hasar olan mahallelerde çalışmalarını önemli ölçüde tamamladığını söyledi. Hasar tespit komisyonunun çalışmalarını takip ettiklerini kaydeden Metin, en fazla maddi hasarın Denizyaka, Denizkent, Perakende, Büklüce, Bereke, Çakış ve Taşağıl'da olduğunu vurguladı.

'İŞÇİLER DE İŞSİZ KALDI'

Bölgede son 25 yılın en ciddi yağışının yaşandığının altını çizen Metin, "290 çiftçinin ürünü sağanak yağışta zarar gördü. En fazla maddi hasar ise pamukta oldu. Oda olarak maddi zararla ilgili çalışmaları ilgili bakanlık ve kuruluşlara ilettik. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın çiftçinin maddi hasarını karşılayacağına inanıyoruz. Maddi hasarın ne kadar olduğu tam olarak bilinmiyor" dedi. Metin, ayrıca ilçede yaşanan felaket nedeniyle pamuk toplamaya gelen mevsimlik işçilerin de işsiz kaldığına dikkati çekti.

02 Kas 2014 - 20:47 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber