LPG'li araç sayısı artıyor

Yakıtta yüzde 40’lık bir avantaj sağlayan LPG, sürekli artan benzin fiyatlarıyla tercih edilmeye devam ediyor

TÜRKİYE İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) son verilerine göre Nisan ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı 10 milyon 110 bin 443 adet otomobilin yüzde 40,9'u LPG'li. Yani 4 milyon 134 bin 990 araç sürücüsü LPG kullanıyor. Bu rakam 2013 Ocak ayında 3 milyon 530 bin idi. Yani yaklaşık olarak her yıl 250 bin adet aracın LPG dönüşümü yapılıyor. BRC'nin Türkiye temsilcisi 2A mühendislik A.Ş. Yetkilisi Emre Deler, özellikle yaz aylarında uzun yolculuklar yapacak olan tatilcilerin BRC taktırdıklarını belirtti. Deler, "Yaz sıcaklarında BRC'li araçlar diğer araçlara oranla daha fazla yakıt tasarrufu sağlıyor ve genel olarak sıcak havaların LPG'li araçlara hiç bir zararı yok" dedi.

'BENZİN TÜKETİMİ MİNİMUMA İNER'

LPG’li araçların her 10 bin kilometre veya 6 ayda bir periyodik bakımlarının yapılması gerektiğini vurgulayan Deler, bakımları düzenli olarak yapılan bir aracın yazın ayrıca ilave bir bakıma ihtiyacı olmadığını ilave etti. Deler, "Yaz aylarında aracın motoru kışa oranla daha çabuk ısındığı için daha çabuk LPG'ye geçer ve benzin tüketimi minimum düzeye iner. Böylelikle yakıt tasarrufu da artmış olur. Ortalama bir benzinli araç bin kilometreyi 400 TL'ye gidiyorsa BRC taktırırsa 250 TL'ye gider" diye konuştu.

07 Tem 2015 - 18:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber