Lise nakil başvurusu yapacaklar! Aman dikkat

Lise nakil başvuruları için verilen süre sınırlaması ortadan kalktı. Yıl boyunca lise nakilleri için başvuru yapılabilecek ancak yeni dilekçe vermeniz gerekiyor

LİSEnakil başvuru yapacaklar bugüne kadar verdiğiniz tüm dilekçeler artık geçersiz. Hem hazırlık ve 9. sınıflar hem de ara sınıf nakilleri için bugünden itibaren yeni nakil dilekçeleri vermeniz ve bunu her hafta tekrarlamanız gerekiyor. Habertürk gazetesinden Pervin Kaplan'ın lise nakil işlemlerinde yapılan değişiklikler ve boş kontenjanları bugünkü köşesine taşıdı.  "Boş kontenjanları doldurmak için 5 hafta süreceği duyurulan sonra da yönetmelik değişikliğiyle tüm öğretim yılına yayılan "nakil" uygulaması, görüldüğü gibi kontenjanları dolduramadı" diyen Kaplan, 5 haftalık lise nakil uygulaması sonrası ortaya çıkan boş kontenjanlara ilişkin şu bilgileri verdi: "Aralarında Türkiye'nin en gözde okullarının da yer aldığı bu boş kontenjanlar bazı okullarda 65'in üzerinde. Birkaç örnek verelim:  -Kabataş Erkek Lisesi'nde 10'u İngilizce sınıfında olmak üzere 12,  -Haydarpaşa'da 21,  - Şehremini ve Nişantaşı Nuri Akın'da 25'er,  - İngilizce ve Fransızca sınıflarıyla Burak Bora'da 32,  - Beşiktaş Atatürk'te 33,  - Nevzat Ayaz'da 40,  - Kadıköy 50. Yıl Tahran'da 44, - Ataşehir, Erenköy Kız ve Fenerbahçe Anadolu'da 51'er,  - Göztepe İhsan Kurşunoğlu'nda 54,  - İstanbul Kadıköy'de 58,  - TEB Ataşehir'de 65. Liste böyle uzayıp gidiyor.
LİSE NAKİL BAŞVURUSU YAPACAKLARA UYARI ...
Bugüne kadar verdiğiniz tüm nakil dilekçeleri artık önemini yitirdi. Hem hazırlık ve 9. sınıflar hem de ara sınıflar için bugünden itibaren yeni nakil dilekçeleri vermeniz ve bunu her hafta tekrarlamanız gerekiyor.
LİSE NAKİL BAŞVURULARI HANGİ GÜN YAPILACAK?
Nakiller yine haftalık dönemler halinde gerçekleştirilecek. Her pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri nakil için başvuru dilekçesi vereceksiniz. Her cuma günü de nakil sonuçlarını öğreneceksiniz. 

29 Eyl 2014 - 15:39 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber