LGS sonuçları saat kaçta açıklanacak ?

LGS sonuçları, MEB'in resmi web sayfasında saat kaçta açıklanacak gündemini korurken 2018 LGS sonucu üzerinden öğrenciler ve veliler heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sorgulama sayfasında yayınlanacak olan puanlar için bakanlık güncel puan sonuçlarının yayınlanma tarihini açıklarken, saat kaçta açıklanacak sorusuna cevap verdi. Peki LGS yerleştirme kılavuzu ne zaman yayınlanacak

2018 Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ne zaman açıklanacak? Başvurular 11 Nisan’da başladı, 18 Nisan 2018 tarihinde sona erdi. LGS sınav giriş belgesi 22 Mayıs’ta yayınlandı, sınav 2 Haziran’da gerçekleşti! MEB’in yayımladığı LGS kılavuzunda sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih 22 Haziran 2018 olarak yayınlandı. Milli Eğitim Bakanlığı, sınavdan sonra resmi açıklamada bulundu.

LGS SINAV SONUÇLARI AÇIKLANMA TARİHİ (GÜNCELLENEN SONUÇ YAYINLANMA TARİHİ)

LGS sonuçları, 22 Haziran 2018 tarihinde önceden açıklanacağını duyurulmuştu. MEB’in yayınladığı resmi duyuru: Sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumları merkezi sınav 2 Haziran’da, ilköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı ise 3 Haziran’da herhangi bir sorun yaşanmadan tamamlanmıştır. Liselere geçiş sınav sonuçları 26 Haziran 2018 tarihinde (sonuçların açıklanacağı gün belli oldu, yayınlanacak saat açıklanmadı) bursluluk sınav sonuçları ise 18 Temmuz 2018 tarihinde açıklanacaktır. Sınavlarda görev yapan başta öğretmen ve idarecilerimiz olmak üzere bütün görevlilere teşekkür eder, öğrencilerimize başarılar dileriz.

Saat kaçta açıklanır?

 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınavlara dair sonuçların yayınlanması genel olarak 10:00 - 14:00 arası açıklanmıştır. MEB sonuçların 16:00'da açıklanacağını duyurdu!

LGS SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

TEOG yerlerine gelen yeni sistemde meraklı bekleyiş devam ederken,  sonuçlar 26 Haziran’da açıklanıyor. Peki sonuçlar nereden öğrenilecek? Öğrenciler ve veliler öğrencilerin aldığı puanı MEB’in resmi web sitesi olan www.meb.gov.tr adresinden öğrenebilirken, e-Okul’un sorgulama sayfasından da puanlar görülebiliyor. ÖDSGM sitesinde sadece sorular ve cevaplar yayınlanıyor.

LGS SORULARI VE CEVAPLARI 2018

2 Haziran 2018 Tarihinde Yapılan Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınava Ait Soru ve Cevap Anahtarları, ÖDGSM’nin resmi web sitesinde yayınlandı. LGS sayısal bölüm kitapçığı ve LGS sözel bölüm kitapçığı ‘A’ türünden verildi. Bakanlık tarafından yayınlanan soruları ve cevapları görmek için tıklayınız

LGS YERLEŞTİRME KILAVUZU 2018 NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Sınav sonuçlarının 26 Haziran 2018 tarihinde açıklanmasından sonra, LGS yerleştirme kılavuzu, 27 Haziran – 29 Haziran 2018 tarihlerinde açıklanması bekleniliyor.

26 Haz 2018 - 15:15 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber