Kuzey Alanya'da emsal karar

Antalya 2. İdare Mahkemesi, Alanya Belediyesi Encümeni'nin 14 Şubat 2013 tarih ve 329 sayılı kararıyla kabul edilen 1/1000 ölçekli uygulama imar planına itiraz eden vatandaşlar için emsal bir karar aldı

15 YILDAN beri bir türlü düzeltilemeyen Kuzey Alanyaimar planına bir iptal kararı da Antalya 2. İdare Mahkemesi’nden geldi.

2013 yılında yapılan Sugözü Mahallesi 18’inci madde uygulamasına karşı Sabri Gündoğmuş’un vekili Avukat Cengiz Gündoğmuş tarafından açılan 2013/471 esas 2014/1181 karar nolu davada, Antalya 2. İdare Mahkemesi davacının arsasındaki 18’inci madde uygulamasının iptaline karar verdi. Mahkemenin, verilen iptal kararına ilişkin olarak ise bölgenin imar planlamasının yetersiz olduğu belirtildi. Hazırlanan planda arazinin 18’inci madde uygulaması adına, arazi parçalarının, genel kullanış biçimlerini, başlıca bölge tiplerini, bölgelerin gelecekteki nüfus yoğunluklarını, gerektiğinde yapı yoğunluğunu, çeşitli yerleşme alanlarının gelişme yön ve büyüklükleri ile ilkelerini, ulaşım sistemleri ve problemlerinin çözümü gibi hususları içermediğine değinildi. Mahkemenin iptal kararına göre yeniden yapılması gereken Kuzey Alanya 18’inci madde uygulaması gerçekleştirilinceye kadar tüm imar faaliyetlerinin durdurulduğu da edinilen bilgiler arasında bulunuyor.

15 Kas 2014 - 08:45 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber