Kurban eti nasıl saklanır?

Kurban Bayramı geldi ve kurban kesecek vatandaşlar etleri nasıl saklayacaklarını merak ediyor. Konuyla ilgili detaylar haberimizde...

UZMANLAR, kurban etlerinin nasıl korunması gerektiği hakkında bilgi verdi. Kurbanda yaşanan sıkıntılardan birinin etin muhafazası olduğunu hatırlatan uzmanlar, ilk kesildiği zaman etin üzerine su tutularak, etin bir saat dinlenmeye alınması gerektiğini söyledi. İşte kurban eti saklamanın ve pişirmenin püf noktaları…

KURBAN ETİ NASIL SAKLANIR?

Uzmanlar, kurban etlerinin nasıl korunması gerektiği hakkında detaylı bilgi verdi. Kurbanda yaşanan sıkıntılardan birinin etin muhafazası olduğunu hatırlatan uzmanlar, ilk kesildiği zaman etin üzerine su tutularak, etin bir saat dinlenmeye alınması gerektiğini söyledi. Etlerin metal tepside, her yanı hava alabilecek şekilde istiflenmesi gerektiğini belirten uzmanlar, “Su tutulup, bir saat dinlendirildikten sonra doğranan etler kesinlikle poşetlere ve plastik leğene konulmaması gerekir. Poşet içerisinde dolaba konulan etlerin tamamı bozulur ve kullanılamaz hale gelir” dedi.

KULLANACAGINIZ KADARINI PAKETLEYİN'

Etlerin kullanabilecek paketler halinde derin dondurucuya konulması gerektiğine dikkati çeken uzmanlar, şu bilgileri verdi:
“Kurban Bayramı günü et fazla olduğu için etler daha uzun vadede kullanılmak üzere derin dondurucular içerisine bırakılmaktadır. Vatandaşlar bunu yaparken ellerinden geldiğince kullanabilecekleri kadar paketler halinde derin dondurucuya koymalıdırlar. Çünkü derin dondurucudan çıkarılan etin aynı gün, aynı saatte kullanılarak bitirilmesi gerekiyor. Eğer sürekli derin dondurucuya bırakılıp, çıkarılma işlemi yapılırsa o et bozulur” diye konuştu. Uzmanlar, vatandaşlara kurban etlerine hiçbir işlem yapmadan kasaba getirerek işletmelerinin daha sağlıklı olacağı konusunda da uyarıda bulundu. Uzmanlar, etlerini kavurma yaparak saklayacak olanlardan tuz oranını biraz daha kullanmalarını tavsiye edip, “Ancak, fazlası sağlığa zaralı olan tuzdan ziyade yağını çok kullanmalıyız. Kendi yağı içerisinde kavrulduğu zaman et kararak bozulmaz.”

21 Ağu 2018 - 17:03 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber