Kongrede 'İktidar' gafı

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Darı'nın, Başkan Yücel ve MHP İlçe Başkanı Er'e yönelik 'İktidar' gafı genel kurula damgasını vurdu

- Yasin ARAZ

ALANYA
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi genel kurul toplantısı, haftasonu Alanya Belediye Düğün Salonu'nda yapıldı. Genel kurula Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, Alanya'daki siyasi parti temsilcileri, diğer oda ve derneklerin temsilcileriyle birlikte çok sayıda esnaf katıldı. Konuşmaların başlamasından önce salona Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Hilmi Er geldi. Er'in geldiği esnada sunucuya anons yaptıran Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Darı, anons esnasında Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu'nu görünce, Er'in anonsunu yarıda kestirip, "İktidar partisi gelmiş. Asıl iş burada" diyerek anons yaptırdı. Darı'nın bu hareketi ortamda soğuk duş etkisi yarattı. Salona gülerek giren Er, bu anonsun ardından kısa süreli şok yaşadı. Er ve MHP'li Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in şaşkınlığı yüzlerine yansıdı. Program, oluşturulan divanın ardından Kaymakam Tanrıseven'in konuşmasıyla başladı. Tanrıseven, Alanya esnafının sağduyulu olduğunu belirterek, "Alanya esnafı devletimizin, devletimiz de her zaman Alanya esnafının yanındadır" dedi.
'PANİĞE GEREK DE, YER DE YOK'
Tanrıseven, "Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi bilançolarına baktığımız zaman durumumuz gayet iyi. Alanya bütün bölge kooperatifleri arasında birinci sırada yer alıyor. Türk turizminin yıldızı olan Alanya'ya da birinci olmak yakışır. Yeni bir turizm sezonunun başlangıcındayız. Önümüzdeki günlerde işletmeler turistleri ağırlamaya başlayacak. Turistlerin Alanya’ya gelmesiyle birlikte Alanya çarşısı canlanacak. Yaşanan olumsuz hadiseler nedeniyle kaygılar var ama endişeye gerek yok. Devletimiz gereken tedbirleri alıyor" dedi.
'ALANYA ESNAFI SAĞDUYULUDUR'
Kaymakam Tanrıseven konuşmasının devamında şunları kaydetti: "Alanya'da hoşgörü ortamı var. 79 bin milletten 37 bini aşkın yabancı Alanya'da mal ve mülk edinmiş durumda. Bu da Alanya'nın ne kadar hoşgörülü ve uluslararası bir şehir olduğunu gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde Almanya ve İngiltere Konsolosları ziyaretime geldi. Alanya'da kendi vatandaşlarının mutlu olduklarını dile getirdiler. Yeni turizm sezonunda bu trendin devam etmesini beklediklerini söylediler. Bu sezon esnafımızla birlikte çalışarak, iyi bir sezon geçireceğiz. Sizlerin mutluluğu için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Daire amirlerine, Alanya esnafına kanunlar çerçevesinde hoşgörü ve iyi niyet gösterin diye talimat verdim. Çünkü Alanya esnafı bunu hak ediyor. Alanya esnafı sağduyuludur. Devletini ve milletini sever. Sağduyulu olan esnafımızı tebrik ediyorum. Alanya esnafı devletimizin, devletimiz de her zaman Alanya esnafının yanındadır. Biz her zaman esnafımızın yanındayız, kapımız her zaman açık. Genel kurulun esnafımıza ve Alanya’ya hayırlı olmasını temenni ediyorum. Geçmiş yönetimi başarılı çalışmalarından dolayı kutluyor, yeni seçilecek arkadaşlara da görevlerinde başarılar diliyorum" dedi.
'24 YIL SONRA İLK KEZ KAYMAKAM GELDİ'
Tek liste ile yapılan kongrede konuşan Ali Darı "50. yılını doldurmuş olan odamızın seçimini coşku içerisinde yapıyoruz. 24 yıl önce yapılan bir genel kurulumuza katılan Kaymakamımız Lütfi Yiğenoğlu’ndan sonra ilk kez genel kurulumuza bir kaymakamımız katılıyor. Katılımından dolayı teşekkür ediyorum. Esnafımıza yönelik yaptıkları çalışmalar ve esnafımıza verdiği değerden dolayı, devletimizi temsilen aramızda olan ve devletin sıcak yüzünü bizlere yansıtan Alanya Kaymakamımız Hasan Tanrıseven'e huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

13 Mar 2016 - 22:08 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber