Komşudan santrale onay

Gazipaşa'da MYO yanına beton santrali yapılmasına karşı çıkan CHP'li ve MHP'li üyelerin itirazları reddedildi

GAZİPAŞABelediyesi tarafından Meslek Yüksek Okulu (MYO) ve spor kompleksi yanına yapılacak beton santraline onay çıktı. Büyükşehir Meclisi'nde CHP'li ve MHP'li meclis üyeleri tarafından yapılan itirazlar oy çokluğuyla reddedildi. Böylelikle Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) M. Rahmi Büyükballı Meslek Yüksek Okulu ve spor kompleksine beton santrali komşu yapıldı. 
'VİCDANINIZIN SESİNİ DİNLEYİN'
Büyükşehir Meclisi'nde konu oylanmadan önce söz alan CHP'li Meclis Üyesi Avukat İsmet Tok "Sayın başkanım, değerli meclis üyesi arkadaşlarım. Söz konusu olan hazır beton santralinin kurulacağı yer MYO, anaokulu ve spor kompleksi gibi kuruluşlarla iç içe bir yerdir. Burası yerleşim alanı olup Gazipaşa'nın akciğeri. Aynı zamanda yerleşim alanı. Gerek 1/5 bin ölçekli nazım imar planı değişikliğinde, gerekse CHP ve MHP'li arkadaşlarımızın bu plana itirazımıza ilişkin itiraz dilekçelerimizin incelenmesinde, Ak Parti İmar Planı Komisyonu meclis üyesi arkadaşlarımız dahi buna hayır diyemedi. Sadece, 'İncelendi, meclisin takdirine sunulur' dendi. Bu arkadaşlarımız ve hatta buradaki meclis üyesi arkadaşlarımızın yüzde 80-90'ı buraya onaylayıcı oy kullansalar dahi vicdanlarının sesini duya duya kullanacaklarına inanmıyorum. Bu oylama sırasında bizim itirazlarımız dikkate alınarak, itirazlarımız kabul edilirse Gazipaşalılara büyük bir iyilik yapacaklardır. Ben Gazipaşa halkımızın adına meclis üyelerimize ve tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum ve vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum. Burada siyaset söz konusu değil. Bir ilçenin geleceği söz konusu. Lütfen Gazipaşa halkının geleceğinin önünü kesmeyin" dedi. CHP'li Tok'un konuşmasının ardından 1/5 binlik plana yapılan itirazlar oy çokluğuyla reddedildi.
'DOĞRULARI YAŞARKEN GÖRECEĞİZ'
Kararın ardından söz alan MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli ise meclise başkanlık eden Ak Parti'li Ahmet Büyükakça'ya şunları söyledi: "Oylama bitti. Gazipaşa'nın göbeğinde sizin başkanlığınızda, sizin oylarınızla bir beton santraline onay verildi. Sizin vicdanınızda bu işin ne olduğunu biliyorum. Sizin de bu işe evet demediğinizi biliyorum ama siyaset nelere kadirdir. İnşallah doğruları yaşarken söyleyeceğiz." 
'YANLIŞ HESAP BAĞDAT'TAN DÖNECEK'
Konuya ilişkin konuşan Büyükakça ise "Bu yeri planlayan adam benim. Burada böyle bir mekanizmanın olmasına içim rahat, gönlüm razı değil. Bunu beni tanıyanların hepsi bilir ancak grup kararı var. Ben grup kararına uymadım, dikkat edin. Çünkü ben bu şekilde planladığım yeri bozma istikametinde nasıl oy kullanabilirim. Bizler gelip geçiciyiz, insanlar doğrularıyla, yanlışlarıyla, ölseler de hizmetleriyle yaşayacaklardır. Bana göre burası bu tesise uygun olan bir yer değil fakat yanlış hesap Bağdat'tan döner, bu hesap Bağdat'tan dönecek. 65 yaşından sonra ait olduğum yerden uzaklaşamam" şeklinde konuştu.

10 May 2016 - 21:55 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber