Kız yurdunda eylem

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Karaelmas Yurdu’nda kalan kız öğrenciler, saat 23.00 sıralarında yurdun avlusuna çıktı. Yaklaşık 200 kadar kız öğrenci, odalarında yaşadıkları sorunlar nedeniyle eyleme başladı

YURDUN güvenliğini sağlayan güvenlik görevlilerinin uyarılarına rağmen eylemlerini sürdüren kız öğrencilerle bu kez KYK Zonguldak Bölge Müdür Yardımcısı Musa Alan görüştü. Üçer kişilik odalarında yurda gelen öğrencilerle birlikte dörder kişilik kaldıklarını öne süren kız öğrenciler, alkışlar ve tezahüratlarla eylemlerini devam ettirdi. Eylemin yapıldığı yere kolektif öğrenciler de gelerek destek verdi. Yurdun girişindeki kalabalığın önlenmesi için olay yerine polis ekipleri çağrıldı. Eylemin sürmesi nedeniyle Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan bir yetkili ile telefonda görüşen öğrenciler, verilen sözleri de imza altına aldı. Odaların tekrar üçer kişilik hale getirileceği tutanağını imzalayan Bölge Müdür Yardımcısı Musa Alan, öğrencilerin odalarına geri dönmesini istedi. Yaşanılanların sabah saatlerinden itibaren sona ereceği sözünü alan kız öğrenciler, tezahüratlar eşliğinde olaysız bir şekilde dağıldılar. KYK yetkilileri ise eylemle ilgili resmi bir açıklamada bulunmadı. Öte yandan, kısa süre önce yurda kapasite artırımı yapıldığı da belirtildi.

25 Mar 2014 - 10:03 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber