Kırtasiyeciler tepkili

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 28’inci Meslek Komitesi (Kırtasiye, Fotoğraf ve Tercümanlık Hizmetleri) tarafından yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından alınan Kurban Bayramı nedeniyle okulların açılışının ertelemesi kararının, kırtasiye sektörünü mağdur edeceği belirtildi

ATSO Meslek Komiteleri Toplantı Salonu’nda bir araya gelen komite üyeleri, okulların açılışıyla ilgili alınan erteleme kararının kırtasiye sektörüne büyük zarar vereceği endişesini taşıdıklarını belirtti. Sektörün yıllık 4 milyar dolara yakın bir büyüklüğünün olduğunu belirten komite üyeleri, kırtasiyeciliğin 200 bin kişiye de istihdam sağladığını ifade etti. Komite adına açıklama yapan ATSO 28. Grup Meslek Komitesi Başkanı Hacı Ahmet Aktaş, “Çok daha önce açıklanması gereken ancak bizim için çok geç açıklanan okulların açılışının ertelenmesi kararı, okul, ofis, kitap, çanta ve okul kıyafetleri gibi, geniş ürün yelpazesine sahip kırtasiye sektörünü mağdur etti” dedi.

TURİZM SEKTÖRÜNÜN DURUMU SEZON BAŞINDA BELLİYDİ, KARAR DAHA ERKEN VERİLMELİYDİ

Sektörde alış veriş sürecinin en yoğun günlerini okulların açılması sırasında yaşadıklarını belirten Aktaş, “Sektörde bulunan firmalarımız mal alımlarını belli vadelere yaydıkları çekler ve senetlerle yapıyor. Sektörün önemli bir bölümü de ödeme tarihlerini okul açılış tarihine göre belirliyor. Ancak turizm sektöründeki daralma neden gösterilerek okulların açılmasının 2 hafta ertelenmesi bizleri önemli ölçüde olumsuz etkileyecektir. Söz konusu erteleme sonucunda sektörün ödemeler dengesi ciddi şekilde bozulacak ve muhtemelen alınan mallar karşılığında verilen çek ve senetlerde protesto işlemleri artacaktır. Turizm sektörünün durumu daha sezon başlamadan belli idi. Bu karar o zaman verilmiş olsa idi bizler de ödemelerimizi, alacaklarımızı o takvime göre ayarlardık” şeklinde konuştu.

GÖRÜŞ YALNIZCA TURİZMCİLERDEN ALINDI

Okulların açılmasının ertelenme kararı alınırken sadece turizm sektörü temsilcilerinden görüş alındığına dikkat çeken Aktaş, kırtasiyecilik sektöründen hiçbir görüş alınmamasından rahatsızlık duyduklarını kaydetti. Ekonomik anlamda ülkenin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini de belirten Aktaş, bu ertelemenin de kırtasiyeciler için ayrı bir darbe olduğunu vurguladı.

ÖDEMELERDE KOLAYLIK SAĞLANMALI

Sektörde yaşanacak muhtemel sorunların azaltılması için çözüm önerileri de sunan ATSO 28’inci Grup Meslek Komitesi Başkanı Aktaş, “Bu durumda en azından okul öncesi eğitim, anaokulu ve kreşler için 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı akademik takviminde erteleme yapılmaması normal zaman olan 7 Eylül 2015 günü adaptasyon çalışmaları için açılması uygun olacaktır. Ayrıca kırtasiye sektörüne ait çek, senet, kredi ödemelerinde vadelerin uzatılması veya ödenemeyen evrakların yasaklılar listesine girmemesi için çalışmalar yapılması da sektöre olumlu yansıyacaktır.”

27 Ağu 2015 - 18:33 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber