'Kırılmaz' diye satılan camlar piyasadan kaldırılıyor!

Kırılmaz cam mağduriyeti Tüketici Genel Müdürlüğü’nü harekete geçirdi

CEP telefonları ekranlarını düşme ve darbelere karşı korumak için “kırılmaz” diye satılan ürünlerle ilgili Tüketici Genel Müdürlüğü’ne son dönemlerde şikayetler artınca, Ankara’da görevli personel denetime çıktı. Satılan camlardan numuneler alınıp laboratuvarlara gönderildi.
Sonuca göre ürünler piyasadan toplatılıp, üretici ve ithalatçılara ceza yağacak
 
Bakanlık yetkilileri, piyasada 10 liradan başlayıp 100 liraya kadar fiyatı olan ekran koruyucular hakkında verdiğiniz ücret ne olursa olsun mutlaka fiş alarak saklayın uyarısında bulunuyor.
 
Cep telefonlarıaksesuarlarına ilişkin denetim sonucuna göre bu ürünlerin de toplatma, imha ve üretici ile ithalatçılarına para cezası verilebileceğini söyleniyor. Tüketici sonuçlar ile birlikte o firmaya ait bir ekran koruycu kullanıyorsa ve telefonu zarar gördüyse kendi zararını bu sayede tazmin edebilecek.
 
Geçtiğimiz ay yayınladığımız aşağıdaki videonun, bu denetim ile ilgisi ne kadar var bilmiyoruz. Ama ödenen ücretin karşılığında, değeri yüksek akıllı telefonunda yüzlerce liralık zarara uğrayanların biraz olsun sesi olabildiysek ne mutlu bize.

07 Ara 2017 - 15:54 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber