'Kira indirimi' çağrısı

TGF Genel Başkan Vekili ve AGC Başkanı Dim, sosyal medya üzerinden esnafın çaresizliğine dikkat çekti. Bu çağrıya kayıtsız kalmayan ALESO, mülk sahiplerine seslendi

TURİST sayısındaki düşüş nedeniyle çaresiz kalan esnafın sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirten Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkan Vekili Ahmet Yanar "İşyeri sahiplerinin anlayış göstererek bu yıl dükkan kiralarından biraz fedakarlık yapmalarını bekliyoruz" dedi. Esnafın içinde bulunduğu durumun analizini yapan Yanar, şöyle konuştu: 
"Suriye savaşını biz çıkarmadık, Rus krizini biz çıkarmadık, ülke olarak bizi istemeyen bir takım çevreler Suriye savaşı, Rus krizini ve terörü bahane ederek ‘Türkiye’de savaş var, sakın Türkiye'ye gitmeyin’ diye bir algı operasyonu yaptılar. Bunun sonucu bugün bu noktaya geldik. Biz oda olarak gerekli girişimlerde bulunuyoruz ama bizlerin de gücü bir yere kadar. Biz ‘Vergiler ve krediler ötelensin, esnafa geri ödemesiz destek kredisi verilsin’ dedik. Krizin olacağı önceden belliydi. 
'ALANYA BÖYLE BİR KRİZİ TARİHİNDE YAŞAMADI'
Terör ve Rusya krizi bu hale getirdi. Oda olarak bakanlarımıza aylar öncesinden bilgi verdik, vekillerimize bilgi verdik, birliğimize dosya sunduk. Alanya böyle bir sıkıntıyı tarihinde yaşamadı. Mülk sahiplerinin anlayış göstererek bu yıl dükkan kiralarından biraz fedakarlık yapmalarını temenni ediyoruz. Oturalım, konuşalım, ülkemizin dirliği ve birliği için el ele verip, bu darboğazdan çıkmak için mücadele edelim"
'KİRA İNDİRİMİ ŞART'
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim, turizmin durumunu Twitter'da şöyle özetledi: 
TABLO KÖTÜ 
Turist yok, oteller bir bir kapatıyor. Esnaf siftah yapamıyor, çalışanının maaşını ve kirasını ödeyemiyor. Geçim derdi büyüyor.
KİRA İNDİRİMİ ŞART 
Üzücü olan çoğu mülk sahipleri hala daha yüksek kiraları tahsil etmenin peşindeler. Kira indirimi talepleri reddediliyor.
KRİZ DERİNLEŞİYOR 
Hükümet hala daha ne bekliyor ki; turizm sektörünün tamamen dibe çöküşünü mü? Akdeniz ve Ege afet bölgesi ilan edilmeli.

13 Haz 2016 - 21:30 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber