Kefenleme dersi alıyorlar

Alanya Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi 11. ve 12. sınıf öğrencileri, ‘Mesleki tatbikat ve hitabet dersi’nin uygulamalı bölümlerini Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya Hizmet Birimi Mezarlıklar Müdürlüğü tesislerinde görüyor

ALANYA Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi 11. ve 12. sınıf öğrencileri, ‘Mesleki tatbikat ve hitabet dersi’nin uygulamalı bölümlerini Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya Hizmet BirimiMezarlıklar Müdürlüğü tesislerinde görüyor. Mezarlıklar Müdürü Yakup Gök ve birim bünyesinde görev yapan kadın ve erkek imamlarla diğer personeller öğretmen ve öğrencilere yardımcı oluyor. Okul ile Hizmet Birliği’nin işbirliği kapsamında gerçekleştirilen uygulamalı derslerde öğrencilere, cenaze yıkama, kefenleme, cenaze namazı ve defin hizmetleri uygulamalı olarak gösterildi. Kız ve erkeklerden oluşan yaklaşık 100 öğrenciye öğretmenlerinin yanı sıra Mezarlıklar Müdürlüğü’ndeki görevliler de eşlik etti. Öğretmen Gülsüm Dalcı ve bayan görevliler nezaretinde kız öğrencilere, öğretmen Mehmet Karabulut nezaretinde de erkek öğrencilere cenazenin yıkanmasından defnine kadar yapılması gerekenler tüm ayrıntılarıyla öğretiliyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, büyükşehir olarak vatandaşa hizmet götürmenin yanı sıra imkanlar ölçüsünde öğrencilere bu tür uygulamalı derslerde birimleri açarak yardımcı olmaya devam edeceklerini söyledi.

26 Şub 2015 - 11:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber