Kaymakam Elikesiklilere seslendi: Akşamın bu saatinde buradayız çünkü…

Kaymakam Dr. Tanrıseven, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçiyi bilgilendirmek amacıyla Elikesik’te yapılan akşam toplantısına katıldı

ALANYA

Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Elikesik Mahallesi’nde çiftçiyi bilgilendirmek amacıyla yapılan toplantıya İlçe Tarım Müdürü Mehmet Rüzgar ve Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı ile birlikte katıldı. Bilgilendirme toplantısında vatandaşlara hitap eden Kaymakam Tanrıseven, İlçe Tarım Müdürlüğünün gerçekleştirdiği çiftçi eğitim ve bilgilendirme toplantılarına fırsat buldukça katıldığını ifade etti. Tanrtıseven, Elikesik Mahallesi’nde  yaşayan vatandaşların yüksek katılım gerçekleştirdiği akşam toplantısında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirtti.  

YENİ HAL PROJESİ GERÇEKLEŞİNCE TARIM ÜRÜNLERİ DAHA İYİ PAZARLANACAK  

Elikesik’e vatandaşların sıkıntılarını dinlemek ve problemlerini imkanlar dahilinde çözümlemek amacıyla geldiğini belirten Kaymakam Tanrıseven, daire amirlerinin de yaptıkları faaliyetler hakkında onlara bilgi vereceğini söyledi. Tanrıseven, “Bizim anlayışımıza göre devletin varlık sebebi vatandaşa hizmet etmektir. Biz de buna inandığımız, faaliyetlerimizde bu anlayışı göz önünde bulundurduğumuz için akşamın bu saatinde buradayız. Sizi dinlemek, size hizmet etmek için geldik. Kaymakamlık olarak devletimizin size sağladığı birtakım imkanlardan faydalanmanız ve tarımsal desteklerden daha iyi yararlanmanız için çalışıyoruz” dedi. İlçe ve Ülke ekonomisine büyük katkısı olan tarım sektörünü geliştirmek için yeni kurulacak sebze hali projesinin hazırlandığını belirten Kaymakam Tanrıseven, proje gerçekleştikten sonra Türkiye tarımının önemli merkezlerinden biri olan Alanya’nın tarım ürünlerinin daha iyi şekilde pazarlanacağını vurguladı.  

“MAHALLE TOPLANTILARI VE ZİYARETLER SÜRECEK”

Vatandaşlardan daire amirlerine tarım, hayvancılık, gıda, ormancılıkla ilgili merak ettiklerini sormalarını isteyen Kaymakam Tanrıseven, “Sorunlarınızı çözümlemek için daire müdürlerimizle elbirliğiyle çalışıyoruz” diye konuştu. Tarımsal kalkınma konusunda temel şartın bilinçli üretim olduğunu ifade eden Kaymakam Tanrıseven, “Hem üretimde bilinçli olmayı arttırmak hem de vatandaşların sorunlarını dinleyip çözüm üretmek amacıyla yapılan mahalle toplantılarımız sürecek“ dedi.

RÜZGAR, DEVLETİN YAPTIĞI TARIMSAL DESTEKLERİ ANLATTI 

İlçe Tarım Müdürü Mehmet Rüzgar da toplantıda iyi tarım uygulamaları, örtü altı üretim, tarımsal desteklemeler, tarımsal hastalık ve zararlı canlılarla mücadele, hayvancılık desteklemeleri, hayvan kayıtları, hayvan aşılama- küpeleme çalışmaları, su ürünleri destekleri, toprak analizi yaptırmanın önemi ve numune alma yöntemleri, sağlıklı gıda tüketimi ve hijyen,  tarım sigortasının önemi, makine-ekipman desteklemeleri ve diğer tarımsal konular hakkında Elikesikli üreticilere bilgiler verdi.  

YENİ MESİRE YERİ EN KISA ZAMANDA YAPILACAK 

Orman işletme Müdürü Cihat Yıkıcı da, toplantıda Alanya Orman İşletme Müdürlüğü’nün faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Yıkıcı, ORKÖY kredileri ve hibeleri, gelir getirici tür ağaçlandırmalar, yakacak odun ihtiyaçları, orman yolları, orman yangınlarını önleme, ormanların korunması ve Elikesik mahallesine yeni yapılacak olan mesire yeri hakkında vatandaşlara bilgiler aktardı. Orman Müdürü Yıkıcı, yeni mesire yerinin en kısa zamanda yapılarak vatandaşların hizmetine sunulacağını ifade etti. Aktarılan bilgilerin ardından vatandaşlardan gelen sorular cevaplandı ve onlara sorunların çözüm yolları anlatıldı.

12 Şub 2015 - 11:03 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber