Kasım girişleri yüzde 7 azaldı

Antalya’ya yılın 11 aylık döneminde gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 3 buçuk artarak 10 milyon 994 binden 11 milyon 375 bine ulaştı

AKDENİZ Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (

AKTOB

) Araştırma Geliştirme (AR-GE) Birimi’nin derlediği verilere göre, son iki aya kadar yüzde 5-6 aralığında yükselişte olan Antalya'nın yıllık büyüme hızı Ekim ve Kasım aylarındaki düşüşle birlikte yüzde 4’ün altına geriledi. Son iki ayda görülen düşüşte, Rusya, İngiltere, Hollanda gibi pazarlar etkili oldu. 11 aylık dönemde Rusya pazarından gelenlerin sayısı yüzde 4,7 artışla 3 milyon 480 bine çıkarken, Alman pazarı da yüzde 5 artışla 2 milyon 911 bine ulaştı. Bu iki pazara göre daha ılımlı büyümeler gösteren İngiltere ve Hollanda pazarları da dönemi artışla tamamlarken, İngiltere 444 bine, Hollanda da 541 bine çıktı. Verilere göre, 11 ayda 285 bin kişinin geldiği Ukrayna pazarındaki düşüş de yüzde 25’i aştı. Bu yıl gerileme içinde olan İskandinavya pazarı da yüzde 5,8 gerilemeyle 1 milyon kişiden 962 bin kişiye indi. 2014’te hızlı büyüme gösteren İran pazarı da yüzde 196’lık yükselişle 108 bin kişiye ulaşırken, yılın ilk yarısına oranla daha ılımlı büyüme geçen İsrail de yüzde 17 canlanma ile 90 bini geçti.

04 Ara 2014 - 00:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber