Kanun uygulanmıyor

ALANYA Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ALSMO) tarafından gerçekleştirilen 'İş Güvenliği' konulu seminer hafta sonu da devam etti.

Erkan UYSAL
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) düzenlenen seminere ALSMO Başkanı İffet Kan ile çok sayıda kişi katıldı. Seminerde konuşan Çevre Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Merve Bozdemir katılımcılara çevre konuşunda bilgi verdi. Günümüzde insanların hayatından hurdacı kavramının çıktığını belirten Bozdemir, "Yeni yönetmelikle tehlikesiz atıklar hurdacılara verilmeyecek. Bunun yanında yerleşim yerlerine yakın bölgelerde çevreyi rahatsız edecek bir durum varsa, gürültü izni alınması gerekiyor. Atık yönetimi konusunda ise, yasal yaptırımlar söz konusu. Çevre herkesi kapsıyor. Atıkları uygun şekilde ayrıştırmak gerekiyor. Belli periyotlarla ayrıştırılan atıklar yetkili kurumlara beyan edilmeli. Yine belli periyotlarla atıklar lisanslı firmalara teslim edilmeli. Atık çıkan her yer atık üreticisidir. Tehlikeli  atıklar sürekli çıkardığımız atıklardır. Bunlar yanıcı, parlayıcı, toksik, reaktif ve tahriş edici özellikler taşır. Evimizde birçok tehlikeli atık bulunuyor. Bu atıklar çok ciddi zehirlenmelere yol açabilir. Örneğin, florasanlara hem iş sağlığı hem de çevre açısından dikkat etmek gerekiyor. Florasanlar kırıldıktan sonra insanlar onun içerisinde bulunan civaya maruz kalmaya başlar. Sonuçta her noktada tehlikeli atık çıkarıyoruz. Bu konularda yönetimi sağlamamız gerekiyor. İşveren atıkları ayrıştıracak, uygun ortamda muhafaza edecek, sonra da lisanslı firmalara teslim edecek. İşletmeler  üç yıllık atık yönetimi planını hazırlamak zorunda. Üç yıllık atık yönetimi planı hazırlanmadığı takdirde 10 bin 154 TL para cezası uygulanıyor. Öte yandan işveren çalışanlarına çevre eğitimi vermek zorunda. Umuma açık yerlerde çevreyi kirletenlere 100 TL idari para cezası veriliyor. Ama bu kanunun uygulanmadığını görüyoruz" dedi.

#

02 Şub 2013 - 16:52 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber