Kanseri yenmek için 700 metreden uçtu

Alanya Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Mevlüt Sönmez, “Biz farkındayız, kanseri yeneceğiz” sloganı ile sıra dışı bir etkinlik düzenledi. 700 metre yükseklikteki Yassı Tepe’den paraşütle atlayan Sönmez, 1200 metreye yükselerek havada basın açıklaması yaptı

ALANYA Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Mevlüt Sönmez, 1 - 7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla sıra dışı bir etkinlik düzenledi.
Sönmez, kansere yönelik farkındalık yaratmak için 700 metre yükseklikteki Yassı Tepe’den paraşütle atlayarak 1200 metre yüksekte basın açıklaması yaptı. Ulusky firması ekiplerinin eşliğinde havada süzülürken açıklamasını yapan Sönmez, kanseri önlemeye yönelik erken teşhis ve tarama metotları hakkında bilgi vermek, kanserden korkmamayı, onunla mücadele etmeyi ve kanser olmadan tedbir alma konusunda farkındalık yaratmak amacıyla etkinliği düzenlediklerini söyledi. Alanya’nın dünyaca ünlü Kleopatra Plajı’na sorunsuz bir şekilde iniş yapan Sönmez’e 30 toplum sağlık merkez personeli de eşlik etti. Takım elbiseleri ile uçan ve paraşüt takımlarını çıkarmadan iniş sonrası plajda açıklamasını sürdüren Sönmez’e turistler de ilgi gösterdi. Kanserin sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklardan sonra ikinci sırada gelen önemli bir toplum sağlık sorunu olduğunu ifade eden Sönmez, Türkiye2de yılda yaklaşık 175 bin kişiye kanser teşhisi konulduğunun altını çizdi. Kanserli vakaların yaklaşık üçte ikisinin erkeklerde görülmekte olduğunu ve önemli bir kısmının sigara ve obeziteyle ilişkisinin bulunduğunu vurgulayan Sönmez, doğru korunma stratejileri ile kanser vakalarının üçte birinin önlenebilirliğini ifade etti. Sönmez, “Çevresel etkenler kanser oluşumunda yüzde 90-95 oranında etkilidir. Çevresel etkenlerin kontrol altına alınması kanser görülme sıklığını azaltacaktır. Sağlıklı yaşam davranışları ile kanserden korunmak mümkün olabilmekte ve tarama programları sayesinde erken teşhis konularak yaşam süreleri uzatılabilmektedir” dedi. ‘Erken teşhis hayat kurtarır!’ prensibiyle Antalya Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezimiz (KETEM) bünyesinde; meme, kolorektal ve serviks kanserlerine karşı tarama hizmetlerinin ücretsiz olarak verildiğini belirten Sönmez, Alanya Toplum Sağlığı Merkezi’ne bağlı tüm aile hekimliklerinde 50-70 yaş arası vatandaşlara ücretsiz kolorektal kanser taraması için gaitada gizli kan testi yapılacağını açıkladı.

02 Nis 2014 - 17:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber