Jetler o helikopter için havalandı

'Askeri jet uçaklarının İstanbul'da izinsiz ve alçak uçuş yaptığına ilişkin' özellikle sosyal medyada dolaşan iddialarla ilgili Valilik kaynaklarından açıklama geldi

İSTANBUL Valiliği rapor vermeden kalkış yapan helikopter ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. 

BİR HELİKOPTER AVŞA'DAN İZİNSİZ KALKMIŞ

Valilik kaynaklarından alınan bilgiye göre, saat 17.15 sıralarında Avşa Adası'ndan rapor vermeden kalkış yapan bir helikopter, Hava Trafik Kontrol Merkezi tarafından tanımlanamadı ve durum Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na iletildi. 

F-16'LAR TEŞHİS ETMEK İÇİN BÖLGEYE GİTTİ

Bunun üzerine, Balıkesir Merkez Havalimanı'ndan kalkan iki F-16 uçağı, helikopteri teşhis etmek üzere bölgeye intikal etti.

Bu esnada rapor vermeksizin kalkış yapan helikopter, Hava Trafik Kontrol Merkezi ile temasa geçerek kendini tanıttı. Tescil ve uçuş planının kontrol edilmesinin ardından helikopter uçuşuna devam etti.

04 Eyl 2016 - 20:03 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber