İşte YGS soruları

Türkiye’de, üniversite kapısındaki yaklaşık 2 milyon aday başvurduğu Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda ter döktü. Sınav sonrası ÖSYM'den merakla beklenen açıklama geldi. YGS 2015 sınav soruları rastgele seçilen yüzde 20'si yayınlandı

Üniversiteye

girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), bugün gerçekleştirildi. Sınava, 2 milyon 46 bin 583 aday başvurdu. Milli eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen ortak müfredata dayalı soruların yöneltildiği ve üniversite girişte ilk basamak olan YGS’de ter dökecek adaylar, sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okulları doldurdu. Adaylar güvenlik kontrolünden geçtikten sonra sınav salonuna alındı. Sınava geç kalan bazı adaylar, koşarak sınav salonuna yetişmeye çalıştı. En az öğrenciler kadar heyecanlı olan aileler, bahçede dua edip çocuklarının sınavının iyi geçmesini temenni etti. Adaylar, saat 10.00’da başlayan sınavda, 160 soruyu 160 dakika verildi. Sınav saat 13:40'da sona erdi.

2015 YGS SORULARI AÇIKLANDI - TIKLA ÖĞREN

ÖSYM'den YGS açıklaması:

Sınav öncesinde ve sınav sırasında her türlü tedbir alınmış ve  ilgili çalışmalar planlandığı gibi dakika dakika yürütülerek sınav sorunsuz  biçimde tamamlanmıştır" -"ÖSYM Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda,  2015-YGS'ye ait sorularının tamamından rastgele seçilen yüzde 20'sine aşağıdaki  bağlantıdan yayımlanmıştır"

- ÖSYM Başkanlığınca, öncesinde ve sırasında her türlü  tedbirin alındığı 2015 Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) sorunsuz  tamamlandığı bildirildi.

Sınav sorularından rastgele seçilen yüzde 20'si, "osym.gov.tr"  adresinden erişime açıldı.ÖSYM Başkanlığının internet sitesinde yer alan duyuruda, 2015 Öğrenci  Seçme ve Yerleştirme Sisteminin (ÖSYS) birinci aşaması olan 2015-YGS'nin tüm  yurtta 171 sınav merkezinde, toplam 7 bin 31 sınav binasında, 109 bin 393 sınav  salonunda bugün saat 10.00'da başlayıp 12.40'da tamamlandığı ifade edildi. Sınav süresince toplam 314 bin 816 personelin özveri ile görev yaptığı  vurgulanan açıklamada, "Ülkemizin geleceği olan 2 milyon 46 bin 716 gencimizin  girmiş olduğu bu yarışın hak ve adalet ölçüsü içerisinde gerçekleştirilebilmesi  için yaklaşık 6 aydan fazla bir süredir gece gündüz çok titiz bir çalışma  yürütülmüştür. Sınav öncesinde ve sınav sırasında her türlü tedbir alınmış ve  ilgili çalışmalar planlandığı gibi dakika dakika yürütülerek sınav, sorunsuz  biçimde tamamlanmıştır" ifadelerine yer verildi. Açıklamada, ÖSYM Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda, 2015-YGS  sorularının tamamından rastgele seçilen yüzde 20'sinin yayımlandığı duyuruldu. Adayların sonuç açıklama sonrasında, sınavda yer alan soruları, kendi  soru kitapçıklarındaki sırada olmak üzere ''ais.osym.gov.tr" adresinden  erişebilecekleri bildirildi. Sınavın tüm adaylar, aileleri ve ülke için hayırlı olması temennisinde  bulunuldu.

15 Mar 2015 - 14:58 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber