İşte TEOG'un 2. nakil sonuçları

MEB tarafından 8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilen ikinci dönem merkezi ortak sınav sonuçları açıklandı. Sonuçlar, bakanlığın e-okul veli bilgilendirme sisteminden öğrenilebilecek.

MEB, 8. sınıf öğrencilerine yönelik 28-29 Nisan'da gerçekleştirilen ikinci dönem merkezi ortak sınavsonuçlarını duyurdu.Veli ve öğrenciler, ortak sınavlar kapsamında gerçekleştirilen altı temel ders için sınav sonuçlarını bugün itibarıyla https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinde yer alan e-okul veli bilgilendirme sayfasından görebilecekler. Ortak sınavlar, yurt içi ve yurtdışı toplam 986 sınav merkezinde, 15 bin 814 okulda, 91 bin 8 salonda gerçekleştirilmişti. İkinci dönem ortak sınavlara, 1 milyon 271 bin 811 öğrenci katıldı. Ortak sınavların 28 Nisan'daki birinci oturumunda öğrenciler, Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders yazılıları, 29 Nisan 2014 Salı yapılan ikinci oturumunda ise Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil ders yazılılarına girdi. Temel eğitimden ortaöğretime geçiş uygulaması kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı birinci dönem ortak sınavları ise 28-29 Kasım 2013'te yapılmıştı. Öğrencilerin, 6, 7 ve 8'inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8'inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacak. Elde edilen toplam, ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan belirlenecek. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacak.Ortaöğretim okul kontenjanları 4 Temmuz'da açıklanacak. 8. sınıf yerleştirmeye esas puanları 7 Temmuz'da duyurulacak, 31 Temmuz-8 Ağustos'ta tercihler gerçekleştirilecek. Tercih sonuçları ise 22 Ağustos'ta bildirilecek.

TEOG'UN 2. NAKİL SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

05 Eyl 2014 - 19:14 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber