Islah çalışmaları tamamlandı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Hacımusa Çayı’nın ıslah çalışmaları tamamlandı

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gazipaşa Belediyesi’nin Hacımusa Çayı'nın ıslah edilmesi hususundaki talebi üzerine söz konusu çayın Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından ıslah edileceği müjdesini vermişti. Bakan Eroğlu’nun talimatı üzerine DSİ tarafından yapılan değerlendirme ve etüt çalışmaları neticesinde Hacımusa Çayı’nın ıslah çalışmalarına hemen başlandı. Hacımusa Çayı ıslahı kapsamında Gazipaşa-Anamur etabı D-400 Karayolu'ndaki Gazipaşa Köprüsü mansabından denize doğru 2 bin 600 metre güneydeki Sarısu Köprüsü'ne kadar olan güzergahta sağ ve sol sahil seddeleri oluşturuldu. Islah ve taş tahkimatı çalışmaları 6 Mayıs 2015 tarihinde tamamlanan proje sayesinde Gazipaşa şehir merkezinin denize doğru olan güney kısımları taşkın zararlarından korunarak, görsel olarak da güzel bir görünüme kavuşturuldu.
HER ŞEY GAZİPAŞA HALKI İÇİN
Projenin tamamlanmasıyla 15 bin kişilik nüfus ve 900 dekar zirai alan taşkın zararlarından korunmuş oldu. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Yöre halkını ve topraklarımızı taşkın zararlarından koruyacak Hacımusa Çayı’nın ıslah çalışmalarını tamamladık” dedi. Ayrıca Hacımusa Çayı’nın denizden itibaren çift taraflı kısmı ise 2016 yılı sonunda tamamlanarak geçici kabul aşamasına getirildi. Hacımusa Çayı’nın etrafında Gazipaşa Belediyesi tarafından yapılacak park ve rekreasyon tesisleri ile de söz konusu alan Gazipaşa halkının güzel vakit geçireceği estetik bir görünüme kavuşacak.

15 Oca 2017 - 20:17 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber