‘İşçinin emeği ucuz olmamalı’

Tüm işçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlayan CHP Kadın Kolları Başkanı Sirkeli, “CHP iktidarında işçinin emeği ucuz olmayacak” dedi.

CUMHURİYET 

Halk Partisi

 (CHP) İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Zuhal Sirkeli, 1 Mayıs İşçi Bayramı ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Sirkeli, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “1 Mayıs 1886’da, Chicago’da, yarım milyon kadar işçinin, günde 8 saatlik çalışma talebiyle yaptığı büyük direnişin yıldönümüdür. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de bugün, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak kutlanır. En yüce değer olarak gördüğümüz insan emeğine saygımızın bir ifadesi olarak, bu bayram gününde ülkemizdeki çalışma yaşamı gerçeğine bakarsak, insan emeği yurttaşın onurunu kıracak ucuzluktadır. İşveren kazancını büyütürken çalışanlar zor geçinmektedir. Çalışma yaşamının temel değerleri olan hak, sözleşme, iş güvenliği, sendikal özgürlükler ayaklar altındadır.

‘CHP İKTİDARINDA SİSTEM DEĞİŞECEK’

Uluslararası çalışma yasaları uygulanmamaktadır. Aşırı kâr uğruna ihmaller nedeniyle işçi ölümleri içimizi yakmaktadır. İşçi sendikaları, işverenlere göre baş belası bir yüktür. Sendikalaşma girişiminde bulunan işçilere kapı gösterilmektedir. Bu zulüm, ülke barışını da dinamitlemektedir. İşsizlik, her yıl katlarla artmaktadır. Yeni işyeri açılmadığı gibi mevcutlar da kapılarına kilit vurmaktadır. Çocuk işçi gerçeği yürekleri dağlayan bir acımasızlık boyutundadır. İşte 1 Mayıs Bayramı, ülkemizin bu acımasız gerçekliğinde kutlanıyor. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, çalışma yaşamı, uluslararası çağdaş demokrasinin korumasına alınacak, ülke barışının da temeli olan çalışanlara özgür, güvenceli üretim ortamı yaratılacak, emekçi kardeşlerimizin yüzü gülecektir. İnsan emeğinin taçlandırılacağı CHP iktidarında buluşmak dileğiyle, tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nı kutluyoruz.”

01 Nis 2015 - 10:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber