İlkokulda kızlı-erkekli oturma krizi sürüyor

Antalya'nın Döşemealtı İlçesi Karataş İlkokulu'nda öğrencilerin karma oturmaları nedeniyle 7 yaşındaki kız çocuklarını okula göndermeyen çift, bu tutumunu sürdürüyor

DÖŞEMEALTI İlçesi'ndeki Karataş İlkokulu'nda bir öğrenci velisinin kızlı- erkekli oturma düzenine karşı çıkması nedeniyle geçen yıl Mart ayında başlayan ve yaklaşık 1.5 yıldır devam eden kriz aşılamadı. Geçen yıl öğretmen G.K. tarafından karışık oturtulan ilkokul birinci sınıf öğrencilerinden 7 yaşındaki kız öğrenci M.K.'nın velileri B.K. ve M.K. çifti, çocuklarının bir erkek öğrenciyle aynı sırada oturmasına karşı çıkarak, okula göndermemeye başladı.

Sınıf öğretmeninin öğrencilerin oturma düzenini değiştirmemesi nedeniyle çocuklarını okula göndermeyen aile için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul yönetimi tarafından uygulanan sınıfın ikiye bölünmesi formülü işe yaramadı. Önce öğretmen G.K.'yı başka okula göndermek isteyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bu formülden sonuç alamayınca bu yıl ikinci sınıfa geçen bu öğrencilerin sınıfını ikiye bölerek, 7 yaşındaki M.K.'yi de okula yeni alınan ücretli öğretmenin sınıfına verdi.

Sınıf ikiye bölünmesi üzerine bu kez diğer öğrenci velileri büyük tepki gösterdi. Çok sayıda veli, sınıfın yeniden birleştirilmesi için bir hafta süreyle çocuklarını okula göndermedi. 21 Ekim'de bölünen sınıfa aylar sonra ilk kez gelen 7 yaşındaki M.K., yeni öğretmen tarafından da sınıfta karışık oturma düzeni uygulanması nedeniyle yeniden okuldan alındı ve ailesi bir daha göndermedi.

Kızlı-erkekli oturma krizinin çözülemediği Karataş İlkokulu'ndaki olaya ilişkin yetkili makamlardan herhangi açıklama yapılmadı.

21 Ara 2015 - 14:20 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Gökhan - Ne gelirse cehaletten gelir böyle yobazlar olduğu sürece bu ülke nin başına daha neler gelir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Aralık 14:20

Çorum Haber