İlk karne Doğan’dan

Alanya’da 65 bin öğrenci karnelerini alarak 15 günlük tatil dönemine girdi. Kaymakam Hulusi Doğan, öğrencilere karne dağıttı

- Kübra DUMAN
2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı'nın birinci kanaat dönemi dün sona erdi. Alanya'da ilköğretim ve ortaöğretimde okuyan yaklaşık 65 bin öğrenci, 3 aylık yoğun okul programının ardından dün 15 günlük sömestr tatiline girdi. Alanya'da 27'si ortaöğretim olmak üzere toplam 112 okulda düzenlenen törenlerde öğrencilere karneleri verildi. 65 bin öğrencinin yanı sıra Alanya'da 5 bin öğretmen de 15 günlük sömestr tatiline girdi. Öğretmen ve öğrenciler 15 günlük tatilin ardından 14 Şubat 2011 tarihinde ders başı yapacaklar. Dün, Can Anaokulu'nda düzenlenen karne törenine katılan Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan ve Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu, önce okul binasını gezdiler ardından da öğrencilere karnelerini verdiler. Tören sırasında konuşan Kaymakam Doğan, Alanya'nın okullaşmada Türkiye'nin en iyi ilçeleri arasında yer aldığını söyledi. İçinde bulundukları okulun hayırsever Cemal Can tarafından yaptırıldığını belirten Doğan, "Can Anaokulu'nun yapımında katkısı bulunan rahmetli Cemal Can amcamıza, Alanya Belediyesine ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teşekkür ediyorum" dedi. Okul öncesi eğitime dikkat çeken Doğan, "Önceden okul öncesi eğitim bu kadar yaygın değildi. Son yıllarda eğitim uzmanları okul öncesi eğitimin lüks değil bir ihtiyaç olduğunu açıkladılar. Okul öncesi eğitim alan çocukların, eğitim hayatında daha başarılı olduğu gözlemleniyor. Çocuklar, okul öncesi eğitimde paylaşmayı, arkadaşlığı, trafik kurallarını ve temel sağlık eğitimi alıyor. Hayata daha iyi hazırlanan çocukların öz güvenleri de tam oluyor. Alanya’da da okul öncesi eğitim son yıllarda Milli Eğitim Müdürü Köseoğlu'nun ciddi çalışmaları sonucu yüzde 40'lardan yüzde 95'lere yükseldi" diye konuştu. SÖNMEZ KARNE DAĞITTI Konaklı Belediye Başkanı Abdullah Sönmez, Konaklı Menderes İlköğretim okulundaki öğrencilerin karne törenine katılarak öğrencilerin sevinçlerine ortak oldu. Başkan Sönmez, başarılı olan öğrencilere belgelerini ve hediyelerini verirken ilerde ne olmak istediklerini sordu. Öğrencilerden en fazla öğretmen olmak istediklerini cevabını alan Sönmez, aldığı yanıtlar karşısında mutlu olduğunu kaydetti. Başkan Sönmez, karnelerinde kırık not olan öğrencilerinde üzülmemesi gerektiğini, onlarında ikinci dönem daha çok çalışarak başarılı olacaklarına inandığını ifade etti. Sönmez, tüm öğrencilere başarılar diledi.

#

29 Oca 2011 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber