"İhsanoğlu ve Erdoğan aynı bezden"

Cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında açıklamalar yapan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Başbakan Erdoğan ile Çatı Aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nun benzediğini ileri sürdü

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde, partisinin onuruna verdiği akşam yemeğinde Cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında açıklamalar yapan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Başbakan Erdoğan ile Çatı Aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nun benzediğini ileri sürdü.

Perinçek, "İhsanoğlu, Erdoğan ile aynı bezden dokunmuştur. Tayip Erdoğan'dan Cumhuriyet karşıtlığı konusunda herhangi bir farkı yoktur. Ekmeleddin İhsanoğlu, Tayyip Erdoğan'ın ayakları altına serilen kırmızı bir halıdır" dedi. 
İşçi Partisi Ayvalık İlçe Başkanlığı, Genel Başkanları Doğu Perinçek onuruna, Lüküs Kamara Restoran'da yemek düzenledi. Yemeğe Engelsiz Türkiye Partisi Genel Başkanı Muharrem Parmaksız, Ayvalık Belediye Başkanı CHP'li Rahmi Gençer, Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, partinin Balıkesir ve Edremit Körfezi temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Perinçek, Sivas'ta Madımak'ı yakanlar ile Erzincan Başbağlar köylülerini kurşuna dizen kişilerin adaylarının yarışacağını ileri sürdü. Doğu Perinçek, "Bu seçimlerde Cumhuriyetin bir aday göstermesine bile fırsat ve olanak vermediler. Bu şunu ifade ediyor. Türkiye'de bugün Cumhuriyeti yıkanlarla, bölücülerle işbirliği halinde olanların rejimi geçerlidir. Ne yazık ki bunlar şu anda Türkiye'yi yönetiyor. Bunlar Türkiye'yi yasadışı haline getirebilmenin peşindedirler. Bu bir sıcak para diktatörlüğüdür. Yani, sıcak para diktatörlüğü Cumhurbaşkanlığı seçimini yapıyor" dedi.

"BU SICAK PARA DİKTASI YIKILACAK"


Perinçek, "10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde Haçlı İrtica'nın iki adayı var. Öte yanda da bölücülerin adayı var. Bunlara kesinlikle aldanmayalım. Bu rejim sonu geldiği için bu derece sıkıştı. Cumhuriyeti yasadışı bir konuma itmenin peşindeler. Önümüzdeki bir ya da 2 yıl içerisinde göreceksiniz. Bu sıcak para diktası yıkılacak. Çünkü bu ekonominin devam etme şansı bu yıl bitiyor. Bunların 240 milyar dolarlık borcu bulabilme şansı yok. Bu nedenle Tayip Erdoğan rejiminin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Göreceksiniz, önümüzdeki yıla girerken Türkiye'de büyük halk hareketleri olacak ve Türkiye büyük bir çözüme ve kararlılığa ilerleyecek. Bunun için geleceğe son derece iyimser bakıyoruz" ifadelerini kullandı. 

"İHSANOĞLU, ERDOĞAN İLE AYNI BEZDEN DOKUNMUŞTUR"

CHP ve MHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu değerlendiren Perinçek, "İhsanoğlu, Erdoğan ile aynı bezden dokunmuştur. Tayyip Erdoğan'dan Cumhuriyet karşıtlığı konusunda herhangi bir farkı yoktur. Ekmeleddin İhsanoğlu, Tayyip Erdoğan'ın ayakları altına serilen kırmızı bir halıdır. O'nun üstüne basa basa Çankaya'ya çıksın diye" ifadelerini kullandı. Türk Milletinin Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Haçlı İrtica ve bölücülerin arasında bir tercih yapmak zorunda olmadığını kaydeden Doğu Perinçek, "Bu seçimde, Türk milletinin Cumhuriyet yıkıcılarına kesinlik oy vermeyecekleri kanısındayız. Esas bundan sonra Türkiye bu sıcak para diktatörlüğü rejiminden kurtulacaktır. Bu Cumhuriyet yıkıntısı, mafya-tarikat rejiminden kurtulacaktır. Biz gözümüzü ufuklara dikmiş bulunuyoruz" diye konuştu.

#

05 Tem 2014 - 12:21 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber