Hyundai Alanses'ten alınır

Yeni tasarım, teknoloji ve konfor adına gelecek vaat eden Hyundai i30'lar, Alanses'teki yerini aldı. Alanses yetkilileri, "Gelin, yeni i30'ları beraber test edelim" dediler

MÜŞTERİLERİN beklentilerine göre Avrupa'da üretilen Hyundai i30, çekici hatları, konforlu iç mekanı ve üst düzey aktif güvenlik sistemleriyle beraber kendi adına yepyeni bir dönemin başlangıcını yapıyor. Piyasaya ilk çıktığı 2007 yılından bu yana sürekli olarak marka adına olumlu bir katkı yapan i30, yeni tip ızgarası ve tamamen farklı bir tasarım anlayışıyla dizayn edildi ve Alanya Alanses showroomlarındaki yerini aldı. Araç ve mağaza hakkında bilgiler veren Alanses Satış Müdürü Berna Kanbolat, "1997 yılından bu yana hizmet veriyoruz. 2005'ten bu yana Manavgat'ta da hizmet veriyoruz. Mağazalarımızda son çıkan yeni i30 modellerini test sürüşüne çıkardık. Alanya'daki müşterilerimize, Hyundai meraklılarına test sürüşü yapma imkanı sunuyoruz. Mayıs sonuna kadar bu imkandan faydalanabilirler. Hyundai bir çok fırsat sunuyor. i30'larla beraber diğer araçlarımızı da bulmak mümkün. 3 yıl sınırsız kilometre, 5 yıl 100 bin kilometre ve 7 yıl 80 bin kilometre gibi garanti fırsatlarımız var. Hiç bir ek ücret ödemeden bunlardan faydalanabiliyorlar. Ücretsiz yol yardım, i20, Elentra, Accent Blue olsun tüm modellerimizde bu imkanlar geçerli. Tüm araçlarımızda da fiyat kampanyalarımız var. Düşük faizli kredi imkanı da sunuyoruz. Buna ilaveten peşin alım indirimlerimiz mevcut. Sağlık çalışanları, veteriner, hemşireler ve çiftçilere özel indirimlerimiz var" ifadelerini kullandı.
AKTİF GÜVENLİK PAKETİ MEVCUT
Yeni i30 aynı zamanda daha düşük hacimli turbo benzinli motorları, geliştirilmiş multimedya ve güvenlik özellikleriyle de öne çıkıyor. Yeni nesil Hyundai i30, teknoloji odaklı çözümleri, daha fazla kişisellik içeren özellikleri ve yeni donanım seviyesiyle C segmentine yepyeni bir bakış açısı getiriyor. Her yaştan kullanıcı kitlesine hitap eden yeni otomobil, özellikle çekici tasarımı ve daha modern yapısıyla markanın imajına da katkıda bulunmaya hazırlanıyor. Mevcut donanımların üzerine eklenen teknolojik yeniliklerle çağa ayak uyduran yeni i30, aktif güvenlik paketleriyle iddiasını artırıyor.
EN ÖNEMLİ YENİLİĞİ TASARIMI
Tasarım, Avrupa'daki Hyundai müşterilerinin bir numaralı satın alma nedeni. Yeni nesil i30, Hyundai'nin yeni tasarım dilini hassas çizgileri, rafine edilmiş zengin hatları ve zamana karşı koyan görüntüsüyle vurgulayarak rakiplerinden ayrılıyor. Daha elit ve ağırbaşlı bir görünüme kavuşan yeni i30, kısa yapıya sahip ön ve arka tampon çıkıntıları, uzun motor kapağı ve bu şık tasarımı destekleyen konik bir çatı silueti ile son derece sportif bir görünüm sergiliyor. Yeni i30, LED arka lambaları, sportif görünümü destekleyen tamponları ve diğer bileşenleriyle sofistike şık bir karakter çizgisine sahip. Siyah arka spoyler ise hem aerodinamiği artırıyor hem de sportifliği vurgulamaya devam ediyor. Sürtünme katsayısı sadece 0.30 olan yeni i30, aerodinamik performans için ön tamponun her iki tarafındaki hava perdelerinden destek alıyor.Bu yeni eklentiler sayesinde hava akışını artarken aynı zamanda tekerlek yuvasında oluşan türbülans da azaltılıyor. Araçta kullanılan yeni tasarıma sahip 10 kollu 17 inç jantlar da hem görünüm hem de aerodinami açısından önemli rol oynuyor. Projektör tipi ön sis lambaları da ön tamponun alt kısımlarında yer alan hava perdelerine entegre edilirken hemen yanındaki dik konumlandırılan LED lambalar ise gündüz farları.
MODERN BİR İÇ MEKAN
Hyundai i30'un kabini en az dış tasarımı kadar iddialı. İlk bakışta bile otomobilin daha etkili ve daha modern bir yapıya büründüğünü anlamak zor olmuyor. Önceki modele göre daha şık bir izlenim sunan yeni i30, ferahlık hissi veren yatay düzeniyle de oldukça temiz ve sezgisel bir iç mekana sahip. Yüksek kaliteli iç malzemeler, sade ve sofistike atmosferi şık bir biçimde kombine ediyor. Gösterge tablosundaki gelişim ise yepyeni bir otomobil hissiayatını destekleyen noktalardan biri. Daha okunaklı ve yeni teknolojiyi yakından takip eden yeni i30 ayrıca çok fonksiyonlu üç kollu direksiyonuyla da konfor ve sportiflik açısından zirveye doğru tırmanmaya devam ediyor. Tüm fonksiyonların ergonomik olarak konumlandırılmış olmasının haricinde butonların rahat kontrolleriyle kolay ve sezgisel olarak çalışmasını sağlanıyor. Dijital havalandırma sisteminin kontrolü ise kokpitin tam ortasında yer alıyor. Yeni i30, sürüş sırasında kullanıcılarına bir takım akıllı telefon operasyonu da sunuyor. Telefonların işlevselliğini geliştirmek için kablosuz şarj imkanı da sunan yeni i30, Apple CarPlay, Android Auto bağlantı özellikleri ile bir takım teknoloji yenilikleri sunuyor. Bu mobil çözümlerin yanı sıra güvenlik açısından da gelişim gösteren otomobil, Otomatik Acil Fren Sistemi, Akıllı Hız Sabitleyici, Aktif Şerit Takip Sistemi gibi en son aktif güvenlik özelliklerini bünyesinde barındırıyor. Ayrıca Yeni Nesil i30’da sürüş keyfini artırmak için Sürücü Dikkat Uyarı Sistemi ve Kör Nokta Algılama Sistemi de kullanılıyor. Sportif dış tasarımı için iç mekan genişliğinden ödün vermeyen i30, segment lideri kabin genişliği ile tüm yolcuların rahatça yolculuk yapmalarını sağlıyor. Açılabilen panoramik cam tavanıyla ferahlık hissi artırılırken aynı zamanda iç mekana daha fazla temiz hava girişi de sağlanmış oluyor. Ayrıca geliştirilmiş perde sistemiyle, yüksek hızlarda oluşan rüzgar sesinin minimum seviyelerde olması sağlanıyor. Sürüş esnasında konforu artıran bir donanım olan kol dayama, oturma pozisyonuna göre ileri geri doğru hareket edebiliyor. Yeni nesil i30’un 395 litrelik geniş bagaj kapasitesi, koltuklar düz olarak yatırıldığında maksimum 1.301 litreye ulaşıyor.
DAHA FAZLA DİNAMİK SÜRÜŞ
Hyundai’nin Almanya Rüsselsheim’daki Teknik Merkezi’nde geliştirilen Yeni i30, maksimum yol performansı ve konfor beklentilerine göre özel olarak test edildi. Almanya başta olmak üzere tüm dünyanın en meşhur ve en zorlu pistlerinden biri olarak gösterilen Nürburgring Nordschleife’de kilometrelerce test edilen Yeni i30, yüzde 53 güçlendirilmiş ultra dayanıklı çelik bir gövdeye kavuştu. Bu yeni gövdeyle beraber eskisinden 28 kilo daha hafif olan i30 ayrıca yüzde 20 daha sert ve rijit bir şasiye sahip. Bu teknik verilere ek olarak, yüzde 10 daha hisli işleyiş gösteren yeni nesil elektrik destekli direksiyon sistemi, bir önceki modelle karşılaştırıldığında da 15 milisaniye daha hızlı tepkiler veriyor. Eskisine göre daha iyi yol tutuş kabiliyetine sahip olan otomobil, yeni bir şasiye de ev sahipliği yapıyor. Sürüşe katkıda bulunmak için süspansiyon sistemi geliştirilen yeni i30, performans odaklı amortisörlere ve helezonlara sahip. Ayrıca çok noktadan bağlantılı arka süspansiyon da tüm versiyonlarda standart olarak sunuluyor. Motor gücü ve düşük yakıt tüketimi kadar önemli olan bir diğer konu ise fren sistemi. Hyundai mühendisleri her türlü koşulda maksimum fren performansı için önlerde 288 milimetrelik yeni tip diskleri kullandı.
BENZİNLİ VE DİZEL TURBO BESLEMELİ MOTORLAR
Hyundai, yeni i30’da verimliliği ve düşük yakıt tüketimini geliştirmek için düşük hacimli turboşarjlı motorlarayer veriyor. İki adet yeni nesil benzinli motor (1.4 MPi- 1.4 T-GDI) ve bir adetde 1.6 litre turbo dizel üniteyle sunulan otomobil, tüketimi yüzde 20’ye kadar düşürebilen ve aynı zamanda yüzde 10 performans avantajı sunabilen 7 ileri çift kavramalı (DCT) otomatik veya 6 ileri manuel şanzımanla satın alınabiliyor. Düşük hacme karşılık ideal performans özelliğiyle öne çıkan yeni 1.4 litrelik benzinli T-GDI ünite ise 6000 devirde 140 beygir güç üretiyor ve tork değeri ise 1500 devirden itibaren 242 Nm. Bu ünite 6 ileri manuel veya 7 ileri DCT ile sunuluyor. Yeni 1.4 lt turbo beslemeli motor, operasyonel verimliliği artırmak için egzoz manifolduna entegre edilmiş tek, yüksek basınçlı bir turboşarj içeriyor. Bu turboşarj maksimum performans ve verim için geliştirilirken aynı zamanda gaz tepki süresi ve düşük devirlerdeki tork kaybı anlamında da önemli yol kat etmiş oluyor. Ayrıca direkt olarak silindirin içine yakıt enjekte edilerek daha fazla performans ve yakıt verimliliği için yanma oranlarını da geliştirildi.
TEK TUŞLA SÜRÜŞ MODUNU DEĞİŞTİRİN
Hyundai, daha önceki jenerasyonda kullanılan 1.6 litre 136 beygirlik turbo dizel motora da yer veriyor. Bu motor seçeneğinde de 6 ileri manuel veya 7 ileri DCT şanzıman görev alıyor. Yüksek gücü ve düşük yakıt tüketimiyle dikkat çeken bu kombinasyon, kuru tip DCT şanzımanda maksimum olarak 300 Nm tork değerine sahip. Hem çekiş hem de ara hızlanmalarıyla performanslı kullanıma da olanak sağlayan dizel ünite, normal kullanımdaysa maksimum yakıt ekonomisi sağlıyor. Sürüş dinamikleri açısından son derece etkili olan yeni i30, DCT şanzımanla beraber iki farklı moda sahip. İsteğe bağlı olarak bir tuş aracılığıyla değiştirilen sürüş modu “Normal” ve “Sport” olarak araca farklı bir kimlik kazandırıyor. Direksiyon tepkilerini ve vites geçiş sürelerini otomatik olarak değiştiren i30, ayrıca direksiyonun arkasına konulan Artı/Eksi kulakçıklarla da manuel sürüş zevki sunuyor.
2007'DEN BU YANA YOLLARDA
Çek Cumhuriyeti'nin Nošovice kentinde üretilen ve Nürburgring'de test edilen yeni i30, Hyundai’nin Avrupa'da son 25 yılda geliştirdiği en önemli model olarak öne çıkıyor. 2007'den bu yana Avrupa'da 800 binden fazla satılan i30'un başarısını üçüncü nesil sürdürmeyi hedefliyor.

15 May 2017 - 22:20 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber