Hükümlülerin eserleri sergide

Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Müdürlüğü, 28 hükümlünün su kabağı süslemesi ile bakır işlemesi çalışmalarını görücüye çıkardı.

15. Uluslararası Alanya Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Alanya L Tipi Kapalı Açık Ceza infaz Kurumu İş Yurdu Müdürlüğü, 28 hükümlünün yaptığı çalışma eserleri açtığı sergi ile satışa çıkardı. Sergide Alanya dışından Uşak Cezaevi'nde kalan hükümlerinin deri çalışması ile Kütahyalı Cezaevi'nde kalanların çini çalışması eserleri yer alıyor. Satıştan elde edilen gelirlerin hükümlülerin sigorta primlerinin yatırılması ve maaş olarak geri döndüğü belirtiliyor.

Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Müdürlüğü Proje Koordinatörü Çağlar Has, sergideki su kabağı süslemesi ve bakır işleme çalışmasını 28 hükümlünün yaptığını söyledi. Hükümlülerin su kabağı süsleme çalışmalarına Alanya, Manavgat, Kaş, Gazipaşa, Side, Kemer ve Belek'teki hediyelik eşya satıcıları yanı sıra Bodrum, Fethiye Marmaris, Didim, ve Ölüdeniz'deki otantik eşya satıcılarının da geldiğini belirten Has, "Proje ile hükümlülerin üretkenliklerini teşvik etmek ve cezaevinden çıktıktan sonra topluma adapte olmada meslek sahibi olmalarını sağlıyoruz. Çalışmaların hepsinde el emeği ve göz nuru var. Su kabağı işlemelerine Polonya'dan bile talep var. Turistlerin ilgisi çok yüksek" diye konuştu.

26 May 2015 - 01:07 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber