Hiç çalışmadan 2 asgari ücret alıyorlar

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, uygun nitelikte işgücü için pastanecilerin bile sorun yaşadığına dikkat çekerek, "Garsonluk yapacak çok sayıda insan başvuruyor, pasta yapacak adam başvurmuyor" dedi. Bazı sosyal yardım kalemlerinin insanların asgari ücretin iki katı kadar sosyal yardım almasına imkan verdiğini belirten Ergün, "Asgari ücretle çalışan bir insan çalıştığı için sosyal yardımlardan yararlanamazken, çalışmayan bir insanın evine asgari ücretin iki katı kadar kaynak girebiliyor" dedi.

Raporun açıklandığı toplantıda konuşan Ergün, bazı bölgelerde nitelikli çalışanın yanı sıra, niteliksiz çalışan bile bulamayan sanayi kuruluşlarının bulunduğuna işaret ederek, bu nedenle raporu hazırlattıklarını dile getirdi. Önceki yıllarda bebek ve anne ölümlerinin çok olduğunu ancak, sağlık hizmetleri geliştikçe bu sorunların azaldığını örnek veren Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü:
İŞLETMELER BEBEKKEN ÖLÜYOR
"İşletmelerin bebek ölümlerinden kurtulması lazım. Bebekken ölüyor işletmeler. Girişimcilik eğitimleriyle bunu aşmaya çalışıyoruz. İşletmelerin ortakları kısa zamanda biraz para kazanınca hemen yat alalım, kat alalım. Sermaye olarak onu tutacağına sermayesini başka yerlere transfer ediyor. Ufak bir ekonomik problem oluyor ya da mali krizi nasıl aşacağını bilmiyor, işletme bilgisizlik yüzünden ölüyor.
UYUŞTURUCU ETKİSİ YAPIYOR
Bazı sosyal yardım kalemleri asgari ücretin iki katı kadar insanların sosyal yardım almasına imkan veriyor. Asgari ücretle çalışan bir insan çalıştığı için sosyal yardımlardan yararlanamazken, çalışmayan bir insanın evine asgari ücretin iki katı kadar kaynak girebiliyor.
Sosyal yardım, sosyal yardım olmanın dışına çıkıyor ve insanların üzerinde bir uyuşturucu etkisi yapmaya başlıyor. Halbuki sosyal yardımların tedavi edici olması gerekir. Sosyal yardımlar uyuşturucu etkisi yapmaya başladığı zaman, onu gözden geçirmek gerekir. Biz de şimdi bunu gözden geçiriyoruz. Çalışma azmimizi ve irademizi zayıflatan bir noktada mı sosyal yardımlar, böyle işaretler var çünkü. Bu araştırma işaretleri önümüze koyuyor."

#

04 Oca 2013 - 17:25 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber